Nieuw: Canon EOS 6D Mark II

0

De Canon EOS 6D heeft het maar liefst 5 jaar uitgehouden, maar nu is er dan eindelijk een opvolger: de Canon EOS 6D Mark II. De nieuwe camera behoudt de compacte afmetingen en het lage gewicht dat de originele 6D tot de lichtste en kleinste full frame spiegelreflex camera maakte. De Mark II is maar 5 gram zwaarder, maar biedt daarvoor wel een behoorlijk aantal extra’s.

EOS 6D Mark II BG E21 EF24 105mm F4L II USM FRT

De EOS 6D Mark II beschikt over een nieuwe 26 megapixel sensor. Uiteraard beschikt deze nieuwe sensor over Dual Pixel AF voor snelle autofocus en goede tracking in Live View. De processor gaat van DIGIC 5+ naar DIGIC 7. Het aantal autofocuspunten gaat van 11 naar 45, en op de 6D Mark II zijn al die autofocuspunten cross-type. Dit 45-punts autofocussysteem heeft zijn sporen inmiddels verdiend in ondermeer de EOS 5D Mark IV. De nieuwe sensor is ook iets gevoeliger geworden. De hoogste ISO-waarde is nu 40.000. Dit is uitbreidbaar tot ISO 102.400 Natuurlijk is ook het belichtingssysteem vernieuwd. De oude 63-zone meting is vervangen door een nieuw systeem met 7560 pixels die zowel RGB als IR meten. Dit systeem kennen we van onder andere de EOS 80D en werkt uitstekend. De hoogste opnamesnelheid is met 2 beelden per seconde omhoog gegaan, van 4,5 bps op de originele 6D naar 6,5 bps op de EOS 6D Mark II.

EOS 6D Mark II Lifestyle Liam Rimmington 05

Aan de buitenzijde onderscheidt de EOS 6D Mark II zich door een draai- en kantelbaar 3” scherm. Dit scherm is aanraakgevoelig, waardoor het kiezen van een autofocuspunt in Live View heel eenvoudig is. De EOS 6D Mark II beschikt echter niet over een joystick voor het wijzigen van de autofocuspunten in de zoeker. Doordat het scherm draaibaar en kantelbaar is, is het maken van opnames vanuit lage of hoge standpunten veel makkelijker en is de camera beter vast te houden tijdens het maken van filmopnames. De EOS 6D Mark II kan filmen in Full HD tot 60 beelden per seconde. 4K is beschikbaar als Timelapse functie. Volgens Canon beschikt de camera in videomodus over een vijfassige ingebouwde beeldstabilisatie. Omdat dit alleen in de videostand werkt en niet bij het maken van foto’s gaat het duidelijk om een elektronisch systeem in combinatie met de beeldstabilisatie van de objectieven die hierover beschikken.

Een lichte camera als de EOS 6D Mark II is natuurlijk ideaal voor reis- en reportagefotografie. Daarom is het handig dat de EOS 6D Mark II beschikt over ingebouwde GPS zodat je altijd kan zien waar de opnames precies zijn gemaakt. Voor het delen van beelden heeft de 6D Mark II Wifi en low-energy Bluetooth aan boord. Dankzij de Bluetooth verbinding kan de camera snel en eenvoudig eenvoudig een wifi-verbinding opzetten wanneer dat nodig is. Voor fotografen die veel op pad zijn is het prettig om te weten dat de EOS 6D Mark II stof- en spatwaterdicht is.

EOS 6D Mark II EF24 105mm STM FSL

De accu van de 6D Mark II is de NP-E6N, die ook in andere modellen gangbaar is. Hierdoor zijn accu’s gemakkelijk uit te wisselen en is de 6D Mark II ook ideaal als backup camera voor bijvoorbeeld een EOS 5D Mark IV. De camera wordt leverbaar als kit met het nieuwe 24-105mm STM objectief. De eerste EOS 6D Mark II camera’s zouden eind juli 2017 in de winkels moeten liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in