Nieuw: Canon EOS 77D en EOS 800D

0

Canon heeft twee nieuwe spiegelreflexcamera’s geïntroduceerd in het APS-C segment. Het zijn de EOS 77D en 800D. De camera’s beschikken over dezelfde moderne 24 megapixel sensor als de EOS 80D maar zijn beduidend compacter en lichter.

EOS 77D Lifestyle 02barcelona

EOS 77D en EOS 800D

De Canon EOS 77D wordt net iets onder de iets oudere EOS 80D gepositioneerd. De 800D komt weer net iets onder de 77D en vormt de top van de instapcamera’s. Ten opzichte van de 80D is de 77D flink afgeslankt. De nieuwe EOS 77D weegt 540 gram met accu, waar de 80D uitkomt op een stevige 730 gram. De camera is lekker compact en voelt prettig aan in de hand. Ten opzichte van de 80D moet de 77D het stellen met een iets eenvoudigere pentamirror zoeker met 95% weergave tegenover de pentaprisma zoeker met 100% weergave van de 80D. Daar staat tegenover dat de 77D wel over een nieuw DIGIC 7 processor beschikt. De afmetingen en het gewicht van de 800D zijn vrijwel gelijk aan die van de 77D, maar het is op een aantal punten een iets eenvoudiger model. Zo moet de 800D het met een instelwiel minder stellen en heeft de camera geen LCD op de bovenkap. Ook wifi ontbreekt op de 800D, maar de camera beschikt wel over Bluetooth LE en NFC. De EOS 77D beschikt zowel over Bluetooth LE (Low Energy) en NFC als wifi. Via de Bluetooth verbinding kan de camera contact maken en houden met smart devices als telefoons en tablets en, als dat nodig is, automatisch overschakelen naar een wifi verbinding om bijvoorbeeld snel foto’s over te sturen via de Camera Connect App. Er komt een verbeterde versie van de Camera Connect App voor het bedienen van de camera en het delen van beelden. Wat de 77D en de 800D gemeen hebben is de nieuwe 24 megapixel sensor met Dual Pixel AF die we ook al in de Canon EOS 80D zagen. De sensor heeft in vergelijking met de voorgaande generatie een hoger dynamisch bereik en een sterk verbeterde autofocus in live view.

EOS 800D FRT down with L271 LCD Out38k

Snelste AF in live view

De Dual Pixel AF van Canon is een systeem waarbij iedere pixel in feite uit twee delen bestaat. Hierdoor kan Canon iedere pixel op de sensor gebruiken voor phasedetectie autofocus. Dit zorgt voor snelle autofocus in live view bij het fotograferen en hele goede autofocus bij het maken van video’s. Met Dual Pixel AF kan je gemakkelijk goede focus pulls maken omdat de scherpstelling vrijwel nooit doorschiet bij het verleggen van de scherpstelling tijdens een opname. Ook is het systeem heel goed in het tracken van onderwerpen. Voor de EOS 77D en EOS 800D komt een nieuwe 18-55mm zoomlens beschikbaar: de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM. Het is het kleinste en lichtste, niet-inschuifbare objectief voor Canon camera’s. Het is een half stopje minder lichtsterk dan zijn voorganger maar wel volledig geoptimaliseerd voor het werken met Dual Pixel AF. Dat is inmiddels zo goed dat het volgens Canon in combinatie met de nieuwe 18-55 sneller werkt dan de phasedetectie autofocus die je gebruikt als je met de zoeker werkt. De opgegeven autofocussnelheid is 0,03 seconde, ofwel 30 milliseconde.

EF S 18 55mm f4 5.6 IS STMbarcelona

Nieuwe afstandsbediening

Voor beide camera’s komt ook een nieuwe Remote Controller BR-E1 beschikbaar. Deze lichte en compacte afstandsbediening is zowel bruikbaar voor het maken van foto’s als voor het starten en stoppen van video-opnames. Verder kan de BR-E1 gebruikt worden om mee te zoomen en scherp te stellen. De BR-E1 werkt met Bluetooth en heeft een bereik van 5 meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in