Nieuw: Canon G1X Mark III

0

De G1X modellen van Canon zijn compactcamera’s met grote sensoren. Ideaal voor storytelling en straatfotografie. De nieuwe Canon G1X Mark III zet die traditie voort met een nog grotere sensor dan zijn voorgangers. Met zijn 24 megapixel APS-C sensor biedt de G1X Mark III de beeldkwaliteit van Canon’s APS-C modellen in een compacte behuizing die in je jaszak past.

De originele G1X kwam uit in 2012 en beschikte over een voor die tijd grote 1,5” sensor met 14.8 megapixel. De sensor was 20% kleiner dan een APS-C sensor. Dat lijkt weinig, maar de sensor was daarmee ook maar één millimeter langer en breder dan bijvoorbeeld een Micro Four Thirds sensor. De sensor van de Mark II had dezelfde afmetingen en zelfs 2 megapixel minder. Dat lijkt een stap terug, maar die werd goed gemaakt door de hogere beeldkwaliteit en een lichtsterker objectief. De Canon G1X Mark III slaat weer een iets ander pad in, al blijft het concept grotendeels hetzelfde. De Canon G1X Mark III heeft een echte APS-C sensor met maar liefst 24 megapixel en een DIGIC-7 sensor. Hiermee moet de camera in principe dezelfde beeldkwaliteit leveren als de nieuwste APS-C spiegelreflex camera’s van Canon of de spiegelloze EOS M5. Maar dan in een compacte behuizing die gemakkelijk in een jaszak past.

De Canon G1X Mark III heeft een vast aangebouwd zoomobjectief met een bereik van 24-72mm en een grootste diafragma van f/2.8 in de groothoekstand en f/5.6 in de telestand. Het bereik en de lichtsterkte zijn minder dan van de Mark II, die over een 24-120mm f/2.0-3.9 objectief beschikte. Kennelijk is dat noodzakelijk om het objectief in combinatie met die grote sensor toch compact te houden. Daar staat tegenover dat de hoogste ISO-waarde van de Mark III met 25.600 twee keer zo hoog is als die van de Mark II. Dat maakt de lagere lichtsterkte dan weer goed. Wat de Mark III weer wel heeft en de Mark II niet, is een elektronische zoeker met 2.36 miljoen beeldpunten. Het scherm is draai- en kantelbaar en heeft 1,04 miljoen beeldpunten. De camera beschikt verder over Dual Pixel AF en daarmee over snelle fasedetectie autofocus, ook in video. Filmen doet de G1X Mark III in Full HD tot 60 beelden per seconde. En uiteraard heeft de G1X Mark III ook wifi en NFC aan boord en maakt hij gebruik van Bluetooth voor het onderhouden van een verbinding met een smartphone of tablet en het eenvoudig opzetten van een snelle wifi-verbinding als dat nodig is. De nieuwe DIGIC 7 processor zorgt voor een snelle verwerking van alle gegevens en een hoogste opnamesnelheid van 9 beelden per seconde of 7 beelden per seconde met Servo AF. De afmetingen van de Canon G1X Mark III zijn 115x78x51,4mm en het gewicht is net geen 400 gram met batterij en SD kaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in