Nieuw: Lensbaby Velvet 85 F1.8

0

De Lensbaby Velvet 85 is een nieuw en uniek objectief dat tegelijk dienst kan doen als bijzonder portretobjectief en als macro.

 DSC0090

De Velvet 85 maakt deel uit van een serie. Er is namelijk ook een al eerder geïntroduceerde Velvet 56. De objectieven doen heel klassiek aan. De behuizing is volledig van metaal en scherpstellen gaat handmatig via een lange en soepele scherpstelslag. Die lange scherpstelslag is ook ideaal voor het maken van video opnames.

Wat de Velvet 85 zo bijzonder maakt en waar het objectief zijn naam aan ontleent is de lichte overstraling die bij de grootste diafragmaopeningen zorgt voor een dromerige en zijdezachte beeldindruk. Hierdoor kan het objectief prima worden gebruikt voor hele creatieve portretten. Het effect wordt minder naarmate je meer diafragmeert. De mate van overstraling kan op deze manier heel mooi geregeld worden. Op f/8 is het objectief bijna een gewone 85mm met een hoge scherpte, contrast en detaillering. Alleen in hele lichte partijen zal dan nog een spoor van het Velvet effect te zien zijn. Het objectief heeft maar liefst 12 diafragmalamellen. Hiermee kan een bijna perfect ronde diafragmaopening worden gemaakt wat bijdraagt aan het mooie, dromerige bokeh.

V85 high CristinaVenedict 5

Foto gemaakt door: Christina Venedict

Dankzij de hoge beeldkwaliteit bij kleine diafragmaopeningen en de lange scherpstelslag die zorgt voor een afbeeldingsmaatstaf van 1:2 is dit objectief ook bruikbaar als macro. De kortste instelafstand is 24 cm.

Velvet Family HiRes

Specificaties en kenmerken Lensbaby Velvet 85 F/1.8:

• Diafragmabereik: F/1.8-16
• Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:2 Macro
• Brandpuntafstand: 85mm
• Filterdraad: 67mm
• Scherpstellen vanaf 24 cm ( 19 cm vanaf de frontlens tot oneindig)
• Aantal diafragma bladen: 12
• Losse metalen zonnekap wordt meegeleverd bij de Lensbaby Velvet 85 voor mirrorless camera’s (bij DSLR versie zit dit ingebouwd)
• Afmetingen DSLR model: 89mm lengte op oneindig tot 132mm in de macrostand
• Afmetingen mirrorless model: 103mm lengte op oneindig tot 146mm in de macrostand
• Gewicht: 530 gram

De nieuwe Lensbaby Velvet 85 F/1.8 wordt half juli in de Benelux beschikbaar. De Velvet 85 F/1.8 is beschikbaar voor DSLR camera’s van: Canon, Nikon, Pentax en SONY en daarnaast ook leverbaar zijn voor mirrorless camera’s van met M4/3, SONY E, Samsung NX en Fujifilm X vatting. De geadviseerde verkoopprijs inclusief BTW bedraagt € 549,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in