Nieuw: Olympus OM-D E-M10 Mark III

0

Net zo klein maar nog iets fijner

De nieuwe Olympus OM-D E-M10 Mark III is een mooie evolutie van de Mark II. De camera is net zo groot, of beter eigenlijk: net zo klein als zijn voorganger. Hij is iets zwaarder geworden, 10 gram om precies te zijn. Met een gewicht van 410 gram inclusief batterij blijft het een van de lichtere systeemcamera’s die er op de markt zijn.

OM D E M10 Mark III EZ M1442EZ horizontal KeyVisual

De grote veranderingen zijn de komst van een nieuwe processor en de mogelijkheid om te filmen in 4K. Er is een betere autofocus en er zijn verbeteringen in de interface en gebruikersmogelijkheden voor starters. Dankzij de nieuwe Truepic VIII processor kan je nu met de OM-D E-M10 Mark III filmen in 4K, 3840×2160 pixels, in 30p, 25p en 24p met 102mbps in H.264. Uiteraard kan dit met gebruik van Olympus befaamde vijfassige beeldstabilisatie en deze beeldstabilisatie kan ook nog worden aangevuld met elektronische stabilisatie. De autofocus heeft nu 121 AF-punten tegenover de 81 in de Mark II. Je kan hier ook via Touch-AF gebruik van maken op het aanraakgevoelige scherm. Verder heeft de camera helemaal links op de bovenkap een extra Short Cut knop gekregen waarmee je direct toegang krijgt tot belangrijke instellingen. Welke dat zijn, hangt af van de stand waarin je fotografeert. Een klein, maar niet onbelangrijk detail, is dat de grip aan de voorzijde iets groter is geworden. Hierdoor houdt de camera, ondanks de kleine afmetingen, net iets fijner vast.

OM D E M10 Mark III EZ M1442EZ silver Product 000 002

Er zijn ook veel zaken die bij het oude zijn gebleven. De zoeker, het kantelbare scherm en de sensor zijn onveranderd. Dat betekent dat de camera nog steeds beschikt over de vertrouwde 16 megapixel sensor, een 3” scherm met 1 miljoen beeldpunten en een 2,36 megapixel zoeker. Maar met de verbeteringen aan de Mark III is de nieuwe OM-D weer helemaal bij de tijd en nog altijd een van de betere instapcamera’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in