Panasonic LX 100 II

0

Panasonic komt met de langverwachte opvolger van de Panasonic LX100. Deze camera, die heel logisch de LX100 II heet, heeft een nieuwe sensor met bijna 50% meer pixels en een touchscreen. De originele LX100 had al heel veel kwaliteiten, maar deze verbeteringen maken de camera echt af.

Nieuwe sensor en touchscreen: Panasonic LX100 II

LX100II slant

De Panasonic LX 100 II kan je zien als een compactcamera. Hij heeft immers een vast aangebouwd zoomobjectief. Hij is niet zo compact dat hij in je broekzak past. De LX 100 II beschikt dan ook over een grote Micro Four Thirds sensor die 1,6x groter is dan de 1” sensoren die in veel concurrerende camera’s zitten. Verder heeft hij een prachtig lichtsterke Leica DC VARIO-Summilux 24-70mm (equivalent) f/1.7-2.8. Dankzij de grote sensor en de mooie zoomlens kan je met deze camera zelfs bij weinig licht nog mooie foto’s maken. Ook zorgt de grote lensopening ervoor dat je portretten kan maken met een mooie achtergrond onscherpte. Waar de originele LX100 achter liep op de concurrentie was de resolutie. Met maar 12 megapixel waren de resultaten bij weinig licht wel goed, maar kwam je net iets aan detail te kort in vergelijking met andere compacte camera’s in dit segment. De nieuwe sensor heeft 21 megapixel waarvan de camera er effectief 17 van gebruikt. De nieuwe LX100 II heeft net als zijn voorganger een multi-aspect sensor. Hierdoor blijft het aantal pixels dat je gebruikt ongeveer hetzelfde, ook als je in plaats van de voor dit systeem normale 3:4 verhouding kiest voor bijvoorbeeld 2:3 of het meer panoramische 9:16.

LX100II ApertureRing

De tweede welkome verbetering is het touchscreen. Panasonic heeft al heel lang goede touchscreens. Touchbediening is een ideale manier om het scherpstelpunt te selecteren en te verplaatsen en het is ook de mooiste manier om door je menu’s heen te bladeren en je beelden te bekijken. Verder is de resolutie van het touchscreen ook verhoogd naar 1,2 megapixel, wat de scherpte ten goede komt. Het enige wat er wellicht nog op aan te merken is, is dat het scherm niet draai- of kantelbaar is.

Image LX100II 3

De Panasonic LX100 II heeft een vaste zoeker met een resolutie van 2,7 megapixel, een vergroting van 0,7x en hij laat 100% van het beeld zien. Hij beschikt over een snelle autofocus en haalt een opnamesnelheid van 11 beelden per seconde. Macrofoto’s kan je er ook mee maken. In de groothoekstand kan je tot 3cm dichtbij scherpstellen en in de telestand tot 30cm. Filmen kan in 4K in 30 beelden per seconde en uiteraard beschitk de LX100 II over een aantal interessante 4K Photo standen. Wat de Panasonic LX100 II echt anders maakt dan veel andere compacte camera’s met een grote sensor is de bedieningsmogelijkheden. Zo beschikt hij over een diafragmaring rond het objectief, een bedieningsring, een sluitertijdenknop en een aparte belichtingscompensatieknop. Hierdoor kan je de camera heel intuitief bedienen en kan je de belichting heel makkelijk naar je hand zetten. De LX100 II heeft een low-energy Bluetooth verbinding waardoor de camera altijd verbonden kan blijven met een smartphone en een wifi-verbinding kan opzetten wanneer dat nodig is voor het snel overzetten van data. Opladen kan zowel via het een acculader als via de USB-aansluiting. Dat is handig voor fotografen die veel onderweg zijn, en dat is precies waar de LX100 II perfect voor is.

LX100II slant TELE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in