Nieuw: Sony Alpha 6000: Mooier, sneller en beter

0
Sonya6000
Sony Alpha 6000 in zwart
Het is logisch dat beeldkwaliteit afhangt van lens en sensor. Wat velen zich misschien niet realiseren, is dat de beeldkwaliteit van een camera ook sterk afhankelijk is van de beeldprocessor van de camera. Een keten is zo sterk als de zwakste schakel.
Omdat de sensoren en lenzen in de afgelopen jaren steeds beter worden, heeft Sony veel  geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuwe processor. Met mooiere beelden, snellere AF en verbeterde beeldstabilisatie als uitkomst.
Dankzij de Bionz X processor levert de nieuwste Sony camera met een APS-C sensor, de Sony Alpha 6000, volgens Sony een zichtbaar hogere beeldkwaliteit. De nieuwe processor zorgt er ook voor dat verscherping en ruisonderdrukking zijn verbeterd.
Sonya6000

Bij kleine diafragma’s wordt bovendien gecorrigeerd voor onscherpte die wordt veroorzaakt door diffractie (een natuurkundig verschijnsel). En de rekenkracht van de nieuwe processor zorgt voor snelle continu-AF en een maximale opnamesnelheid van 11 beelden per seconde. Zelfs de beeldstabilisatie is verbeterd dankzij de nieuwe processor.

Kenmerken van de Sony A6000

  • 24 megapixel APS-C sensor met gapless on-chip lensdesign
  • Bionz X beeldprocessor
  • 1.400.000 dot elektronische zoeker (EVF) en 921.600 dot 3 inch, kantelbaar beeldscherm
  • Razendsnelle Hybride AF met 179 AF contrastdetectiepunten en 25 fasedetectie punten, verdeeld over vrijwel de hele sensor
  • Focus tracking met 11 bps, max 25.600 ISO
  • Ingebouwde flitser
  • Wifi / NFC
  • 285 gram (body)
Sony a6000 silver
De Sony Alpha 6000 lijkt op een meetzoekercamera met het gebruiksgemak en de snelheid van een spiegelreflexcamera. De Sony A6000 komt in de line-up van spiegelloze camera’s tussen de Sony NEX 5T, die ook een APS-C sensor heeft, maar geen ingebouwde elektronische zoeker en de Sony A7, die ook een elektronische zoeker en daarnaast een volformaat sensor heeft. Een electronische zoeker heeft ten opzichte van een optische zoeker als voordeel dat je bijvoorbeeld de helderheid kan aanpassen aan de omgeving (probeer maar eens nachtopnames te maken met een optische zoeker), dat je het effect van een filter of eventuele bewuste over- of onderbelichting meteen in de zoeker kan beoordelen en dat je nauwkeuriger handmatig kan scherpstellen. Focus peaking en een deelvergroting tijdens handmatig scherpstellen zijn een groot gemis voor wie handmatig wil scherpstellen via de optische zoeker van een traditionele spiegelreflexcamera.
Sonylenses

 

De sensor van de Sony A6000 is – net als de Sony A7R – voorzien van een “gapless on-sensor lens design”, waardoor iedere pixel tot in de uiterste hoeken van de sensor zo veel mogelijk licht opvangt. De hybride AF van de Sony A6000 maakt het mogelijk om over vrijwel het hele beeld een AF-punt te kiezen en daarmee overtroeft de Sony A6000 de spiegelreflexcamera’s, waar de AF sensoren zich altijd in het centrum van het beeld bevinden. De Sony A6000 is voorzien van Wifi en NFC. Beeldbewerking en bediening van de camera via een Playstation, notebook of smartphone kan uitgebreid worden met diverse PlayMemorie camera apps, waaronder Timelapse en bracketing. Er zijn 21 camera-apps, waarvan de meeste gratis, voor diverse Sony camera’s te downloaden vanaf Playmemoriescameraapps

 

In Nederland komt de Alpha 6000 in combinatie met een 16-50 mm zoomlens naar verwachting in april op de markt met een adviesprijs van 800 euro (incl. zoomlens).

{insertgrid=117}  {insertgrid=118}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in