Nieuwe firmware voor Panasonic GH5, GH5S en G9

0

Voor de high end modellen van Panasonic, de GH5, de GH5S en de G9 is een nieuwe firmware beschikbaar gekomen die moet zorgen voor een flinke verbetering van de autofocus, met name bij video. Hoewel de videomogelijkheden van deze modellen vrijwel ongekend zijn, waren er wel klachten over de autofocusprestaties en met name de tracking in continue autofocus. Gebruikers werkten hier op diverse manieren omheen, maar met de nieuwe firmware is dat niet meer nodig.

Betere autofocus met nieuwe firmware v00r Panasonic GH5, GH5S en G9

 PanasonicFirmware

De Panasonic GH5, GH5S en G9 zijn de topmodellen van Panasonic. Ze bieden het beste in fotografische beeldkwaliteit van alle Panasonic modellen en zijn ook perfect als hybride camera met tot voor kort bijna ongeëvenaarde videomogelijkheden. Een klacht bleef echter en dat was dat het autofocussysteem eigenlijk een beetje achterbleef bij de geweldige videomogelijkheden. De problemen deden zich vooral voor bij het volgen van onderwerpen of als de camera de scherpte moest verleggen naar iets in de voorgrond tijdens een opname en bij het gebruik van meerdere AF-velden waarbij de camera zelf mocht kiezen. Dat ging tot voor kort vaak niet vloeiend en regelmatig wist de autofocus het onderwerp niet te volgen of te vinden. Wilde je niet het risico lopen dat de autofocus tijdens een opname afdwaalde of heen en weer ging zoeken, dan was het het beste om met een enkel autofocus veld te werken. Maar dat is niet meer van deze tijd en andere merken deden het op dit gebied inmiddels veel beter. Cynici weten de problemen aan de keuze van Panasonic om niet te werken met een fasedetectie autofocus systeem en vast te houden aan uitsluitend ccntrastdetectie. Die critici worden nu de mond gesnoerd met de nieuwe firmware updates van Panasonic. Voor de GH5 is er nu versie 2.4, voor de G9 en GH5 versie 1.2. Naast een sterk verbeterde autofocus met betere tracking en C-AF bieden de firmwareupdates nog meer mooie opties.

Zo krijgt de GH5 ook een extra Monochroom en Korreleffect Photo Styles, een Live View Boost van de zoeker, een verbeterde Manual Focus Assist in de zoeker met een 20x vergroting, een fraaie donkerrode nachtmodus voor je scherm en ‘Like 709’ en ‘V-LogL’ PhotoStyles voor stilstaande beelden. De G9 moet het doen zonder deze laatste Photo Styles, maar krijgt wel een verbeterde HR-functie.

Bekijk hier de vergelijkende test die Cinema5D heeft gedaan en oordeel zelf:

{youtube} sfKYWzyXgkk {/youtube}

Wil je je camera updaten, ga dan hier naar de site van Panasonic Nederland voor de juiste firmware versie of hier voor de Engelse versie.

Een filmpje van hoe je de update moet doen, vind je hier:

{youtube} m_OutIqJdFw {/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in