Nieuwe Leica Store in Amsterdam

0
00

De liefhebbers van het merk met de rode stip zullen nog even geduld moeten hebben, maar er komt een tweede Leica Store in Nederland. Als alles volgens plan gaat zal in september van 2017 de Leica Store Amsterdam zijn deuren openen op de hoek van de Van Baerlestraat.

 

00De Leica Store in Amsterdam krijgt een vloeroppervlak van 184 m2 verdeeld over drie verdiepingen. Met deze winkel krijgt Leica AG een eigen brandstore in de Nederlandse hoofdstad. De winkel zal worden beheerd door Transcontinenta, de Nederlandse distributeur van Leica. Centraal in de Leica Store Amsterdam staat de beleving van het iconische merk. De indeling en inrichting van de Leica Store Amsterdam wordt hier helemaal op toegespitst.
Naast de nodige productinformatie en demonstratie van de apparatuur komt er de mogelijkheid om Leica uit te proberen via touch&try. Er zullen workshops en lezingen gehouden worden en er komt een in-store Leica gallery.

“De hoogwaardige kwaliteit van Leica heeft wereldwijd een zeer goede reputatie. In alle grote wereldsteden in Europa, Amerika en Azie zijn er inmiddels wel één of meerdere Leica Stores te vinden. En later dit jaar uiteindelijk ook in Amsterdam. In al deze landen ziet Leica door het toevoegen van Leica Stores binnen het dealernetwerk een toename van de interesse voor het merk en dito groei”, aldus Tiedo Boertien, Commercial Director bij Transcontinenta. “Naast de reeds bestaande Leica ‘touch points’ zal de Leica Store Amsterdam onderdeel uit gaan maken van het selectieve Leica dealernetwerk in Nederland. De Leica Store Amsterdam biedt voldoende mogelijkheden om voor de Nederlandse Leica liefhebbers straks extra activiteiten te organiseren en is er zeker niet alleen bedoeld voor de internationale tourist.”

In de Leica Store Amsterdam wordt ook de ervaring verwerkt die Transcontinenta al in 2014 met de Leica Pop-Up Store in de Jordaan heeft verwerkt. “In de Leica Pop-Up Store kon de consument drie weken lang op verschillende manieren het merk Leica beleven. Het ging hier primair om beleving en interactie. Van het bewonderen van Leica foto’s, touch & try met Leica producten, volgen van workshops tot aan fotowalks en nog veel meer aan toe. Onze doelstelling met de Leica Store Amsterdam is om Leica fans een verrassende plek te bieden waar het verleden, heden en de toekomst van Leica bij elkaar komt. Geheel in lijn met de nieuwe Leica slogan: Inspiration. Sehen”, aldus Eric de Jonge Marketing Director bij Transcontinenta.

De Leica Store Amsterdam is, na de Leica Store in Lisse, de tweede Leica Store in Nederland. Een precieze openingsdatum voor de Leica Store Amsterdam is op dit moment nog niet bekend.

De beroemde Amerikaanse fotograaf Ralph Gibson werkt exclusief met Leica en hier poseert hij bij de introductie van de naar hem vernoemde Leica M in de Leica Store in Lisse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in