Met Nikon Azië naar Afrika

0
luipaard

Ik leer veel van het kijken naar het werk van andere fotografen. Hoewel het artistieke proces belangrijker is, ben ik altijd nieuwsgierig naar hoe die opnames gemaakt zijn en met welke apparatuur. Zal wel een beroepsdeformaties zijn, denk ik.
Nikon Azië heeft een aantal video’s op YouTube gezet, die zijn opgenomen in Afrika. Misschien ken je ze al. Ze staan er al een tijdje, maar ze waren mij niet eerder opgevallen. In deze video’s komt Chris McLellan, een Nikon ambassadeur, aan het woord. Vanzelfsprekend werkt hij alleen met Nikon apparatuur, maar de overwegingen die hij heeft gemaakt voor de perfecte objectieven set (per onderwerp verschillend, overigens) gaan net zo goed op voor objectieven van andere merken.

 

luipaard

In “Shooting Wildlife” zie je Chis McLellan aan het werk in Botswana, terwijl hij safari opnames maakt in Afrika met de Nikon D800E. Hij laat zien wat zijn favoriete objectieven zijn voor dit onderwerp. Het zal geen verrassing zijn dat het voornamelijk lichtsterke telelenzen zijn. Wat mij altijd weer opvalt, is hoe dichtbij professionele fotografen wild benaderen bij het maken van hun opnames. In veel gevallen hebben ze aan een 200 mm f/2.8 al voldoende voor het maken van beeldvullende opnames. Halverwege de video laat hij zien hoe hij regelmatig invulflits gebruikt bij tegenlichtopnames. {youtube}UH0gRoy2Mss{/youtube}

In “The African Landscape zie je Chis McLellan aan het werk, terwijl hij landschapsopnames maakt in Afrika. Ook vertelt hij wat zijn favoriet objectieven zijn voor landschapsfotografie.

PS: In “Car-L” meets the lions“, zie je Chris aan het werk met een op afstand bestuurbaar wagentje, waarin een camera is verwerkt. Zo kan hij leeuwen van zeer dichtbij fotograferen. 

{youtube}2qaCrcheTaM{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in