Nikon camera’s het meest populair

0
articulated-screen-Nikon-D5200

Meer dan 625 lezers hebben in de afgelopen weken antwoord gegeven op onze vraag naar hun favoriete camera. Het zal niemand verbazen dat Canon en Nikon op de eerste twee plaatsen zijn uitgekomen. Op basis van verkoopcijfers verwachtten we dat beide merken vlak bij elkaar zouden liggen.
Tot onze verrassing bleek Nikon verreweg het meest populair, met bijna de helft (45%) van het aantal stemmen.  Canon kwam met iets meer dan 25% van de stemmen op de tweede plaats. Micro-43 (Olympus en Panasonic, met ongeveer even veel stemmen) kwam op de derde plaats met 10% van de stemmen, op de voet gevolgd door Sony.

Het aantal respondenten is statistisch gezien te laag om er conclusies aan te verbinden. Dat gaan wij dan ook niet doen. Toch is het voor ons  waardevol dat jullie de moeite hebben genomen om de enquete in te vullen. Want we publiceren twee testen per week en maken dus keuzes waar we aandacht aan besteden. Jullie antwoorden helpen ons daarbij.

 articulated-screen-Nikon-D5200

 

Het moge duidelijk zijn dat we de camera’s van Nikon en Canon blijven testen. Daarnaast willen we ons testaanbod verbreden. Fujifilm, Pentax, Leica en Samsung hadden elk 5% of net of iets minder van de stemmen. Over deze merken hebben we op CameraStuffReview nog niet veel cameratesten of lenstesten gepubliceerd. Het verbaast ons dus niet dat er op CameraStuffReview relatief weinig lezers zijn die aangeven dat dit hun favoriete cameramerk is. Wij zien deze antwoorden eerder als aanmoediging om meer aandacht aan Samsung, Pentax, Fujifilm of Leica camera’s te besteden.  

D7100 logo

Wat is jullie favoriete lensmerk?

 

In een eerdere enquete hebben we jullie gevraagd naar jullie favoriete lenstype. Daar scoorden telelenzen en standaardlenzen relatief hoog. Die zijn we nu aan het testen. Welke cameravattingen we kiezen voor onze testen, kunnen we uit de huidige enquete destilleren.
Nu willen we nog graag weten naar welk merk jullie voorkeur uitgaat, zodat wij daar een beetje rekening mee kunnen houden bij onze toekomstige lenstesten. We zijn benieuwd wat jullie gaan invullen.

Sigma18-35mm-sample

CameraStuffReview Polls

{loadmodule mod_aixeenanews,Poll}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in