Nikon objectieven meest populair

0
Nikon18140mmDX
Net als bij onze enquête over het meest populaire cameramerk, hadden we ook op onze vraag naar jullie meest geliefde objectievenmerk binnen een paar weken 600 reacties. Hartelijk dank, daarvoor! Opnieuw is Nikon als winnaar uit de bus gekomen. Dit keer vulde 30% van onze lezers in dat Nikon hun meest populaire objectievenmerk is. Canon kwam op de tweede plaats, met 23% van de stemmen en Sigma is derde geworden, met 10% van de stemmen. Opvallend was dat Zeiss de vierde plaats heeft veroverd met 8% van de stemmen, vlak voor micro-43 (Olympus en Panasonic), Sony en Tamron.

Nikon objectieven zijn niet voor niets heel populair. Als je ons testoverzicht van Nikon objectieven bekijkt, vind je daar een hoog percentage aan objectieven met een hoge score voor de beeldkwaliteit. 

Nikon18140mmDX

31 testen van 23 Nikon objectieven

 

Dat geldt zowel voor de objectieven met een vast brandpunt zoals bijvoorbeeld de Nikon 35 mm 1.4, als de zoomlenzen zoals de Nikon 70-200mm f/2.8.
We doen ons best om de FX objectieven zowel te testen op een FX camera als op een DX camera. Zelfs veel professionele fotografen hebben een DX camera als tweede camera, waarop ze ook hun FX objectieven gebruiken. Inmiddels hebben we 31 testen van 23 Nikon objectieven gepubliceerd.

 

Dat Canon ook hoog scoort onder onze lezers is niet verrassend. Nikon en Canon hebben samen verreweg het grootste marktaandeel van de camera’s met verwisselbare objectieven (spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s). En wie onze testen van recente Sigma Art objectieven, zoals de Sigma 35mm 1.4 Art of de Sigma 18-35mm 1.8 Art hebben gelezen, is waarschijnlijk ook niet verbaasd dat Sigma op de derde plaats is uitgekomen in onze populariteitspoll.

Nikon18140mmDXimage

De uitslag van onze enquête geeft ons de bevestiging dat we de juiste keuzes hebben gemaakt bij het prioriteren van onze lenstesten. Er zijn nog heel veel objectieven die wij niet getest hebben, zelfs al hebben we  in het afgelopen jaar gemiddeld bijna twee testen per week gepubliceerd. Net als bij ons onderzoek naar de meest populaire cameramerk, zien we in de uitslag van deze enquête naar de meest populaire lens wel jullie wens om ook de minder grote namen te testen. We gaan eens kijken hoe we daar een mouw aan kunnen passen.

 

Binnenkort starten we een nieuwe poll om te kijken wat jullie het liefst fotograferen.

CameraStuffReview Polls

{loadmodule mod_aixeenanews,Poll}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in