Nikon

Nikon is een Japans bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn producten op het gebied van optica en fotografie. Het bedrijf werd opgericht op 25 juli 1917 onder de naam “Nippon Kogaku K.K.” in Tokio, Japan. In 1988 werd de naam officieel gewijzigd in Nikon Corporation.

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera’s tot professionele camera’s en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera’s uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen. Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.

Geschiedenis van Innovatie: Nikon heeft door de jaren heen verschillende innovaties in de fotografiewereld geïntroduceerd. Een van de meest opvallende was de introductie van ‘s werelds eerste spiegelreflexcamera in 1959, de Nikon F. Dit legde de basis voor moderne DSLR-technologie.

Laatste berichten over Nikon camera’s en lenzen