Olympus OM-D E-M5II

0
Olympus OM-D E-M5II
Olympus OM-D E-M5II
Eigenlijk is er heel weinig mis met de Olympus OM-D E-M5. Misschien wil je wat meer opnames per seconde maken, of zou je een hogere resolutie willen hebben dan de 16 megapixels van de meeste huidige micro-43 camera’s. Maar meer pixels leidt in het algemeen ook tot meer ruis. En dat wil je niet.
De Olympus OM-D E-M5 II weegt slechts 420 gram, schiet 10 beelden per seconde, heeft een kortste sluitertijd van 1/16.000 en kan 40 megapixel opnames maken door de sensor telkens een klein beetje van plaats te laten veranderen met behulp van de beeldstabilisatie.
Olympus OM-D E-M5II

En de beeldstabilisatie van de OM-D E-M5 v2 schijnt bovendien ook nog verbeterd te zijn ten opzichte van de beeldstabilisatie van de OM-D E-M5, die op zich al heel erg goed was. De camerabody uis net als zijn voorganger extra afgedicht tegen stof en vocht, maar is bovendien vorstbestendig net zoals de E-M1.

De Olympus OM-D E-M5II body heeft een adviesprijs van 1099 euro en is hopelijk binnen een maand leverbaar.

Tegelijkertijd met de OM-D E-M5II zijn er twee nieuwe objectieven aangekondigd:

  • Olympus 8mm f/1.8 fisheye PRO (black only). Hoogwaardige Olympus Pro-lens met snelle en stille AF. Komt naar verwachting in de zomer uit.
  • Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 II ED: beter dan zijn voorganger, spatwaterdicht, 285 gram licht en een adviesprijs van 649 euro
OMDEM5v2
Front Achterkant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in