Olympus wordt OM Digital Solutions

0

Olympus camera’s, objectieven en verrekijkers gaan nu verder onder de vlag van OM Digital Solutions.

Voor alle fans van Olympus camera’s zal het wellicht een klein beetje wennen zijn, in het nieuwe jaar 2021. De camera’s, objectieven en verrekijkers van Olympus maken namelijk per 1 januari 2021 niet langer onderdeel uit van Olympus, maar zijn eigendom van een nieuw bedrijf: OM Digital Solutions Corporation. En daar hoort een nieuwe website bij: OM-digitalsolutions.com Wie daar naar toe gaat, zal eerst een bericht zien van de nieuwe directeur van het bedrijf en na doorklikken op de productenpagina verschijnt, vermoedelijk voorlopig, de vertrouwde Olympus omgeving, inclusief de vermelding van de naam van Olympus. Dat laatste zal waarschijnlijk tijdelijk zijn, omdat de merknaam Olympus niet is meegegaan in de verkoop van de cameradivisie. Een andere verandering die hiermee samenhangt is dat alle activiteiten voor OM Digital Solutions in Europa voortaan worden aangestuurd van Hamburg in Duitsland en er geen fysieke kantoren meer zijn in afzonderlijke landen. Hoe dit op termijn gaat uitpakken voor de ondersteuning van Olympus fotografen zal de toekomst uit moeten wijzen.

 

Hier is de volledige tekst van het persbericht:

▪ Bericht van Shigemi Sugimoto, Representative Director President

Op 1 januari 2021 gaan we verder als OM Digital Solutions Corporation. In de afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen in de richting van digitalisering versneld als reactie op veranderingen in de markt. Daarnaast vinden op een aantal gebieden nieuwe technologische ontwikkelingen plaats. Tegelijkertijd is het gevoel van waarde van cruciaal belang, waarbij wij geloven dat een vervullend leven datgene is, waar nu echt naar wordt gezocht.

Als Imaging Division van Olympus Corporation hebben we altijd bijgedragen aan de samen- leving met producten zoals camera’s, audiorecorders en verrekijkers. Met name in de came- ramarkt hebben we originele ideeën geïmplementeerd bij het ontwikkelen van producten. In het tijdperk van de analoge fotografie zijn we zeer succesvol geweest met het ongekend compacte en lichtgewicht design van de OM-series 35 mm spiegelreflexcamera’s. We hebben deze passie en ontwikkelingsfilosofie doorvertaald naar het digitale tijdperk, wat heeft geleid tot de Micro Four Thirds-standaard met als resultaat compacte en lichtgewichte, spiegelloze camera’s in OM-D-serie. Daarnaast hebben we verschillende state-of-the-art technologieën ontwikkeld, waaronder lensgroepen met hoge optische prestaties, beeldstabilisatie van wereldklasse en de fenomenale High-Res Shot-functie, zodat fotografen overal ter wereld kunnen beschikken over de beste beeldkwaliteit.

Het zijn onze productiemogelijkheden die deze bedrijfsvoering hebben ondersteund. Dit is bereikt door een toekomstgerichte denkwijze, de juiste geestdrift en nauwe relaties met onze productielocaties. We zullen doorgaan met het lanceren van innovatieve producten in bestaande productgroepen, zoals camera’s, audiorecorders en verrekijkers, terwijl we onze gevestigde productiemogelijkheden combineren met de modernste digitale technologieën. Zo kunnen we nieuwe oplossingen bieden die nóg verder gaan en grensverleggend zijn en dus nóg meer bieden dan de huidige producten in de markt.

De lancering van dit nieuwe bedrijf brengt een meer gefocuste en flexibele organisa- tiestructuur samen. Vooruitkijkend geeft dit de vrijheid om nieuwe zakelijke mogelijkheden te verkennen, waardoor we met nog meer passie dan ooit een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

▪ De gedachte achter de bedrijfsnaam

Er zijn twee sleutelprincipes achter de bedrijfsnaam “OM Digital Solutions”. “OM” is legendarisch; het is een stukje geschiedenis en drukt onze identiteit uit. In de jaren ’70 werd het Olympus OM-systeem ontwikkeld om de drie uitdagingen aan te gaan, waarmee SLR-camera’s in die tijd worstelden: hun grote formaat, hun hoge gewicht en het harde geluid vergezeld van schokken, die veroorzaakt werden door het bedienen van de sluiter. Olympus slaagde erin het schokgeluid te verminderen en camera’s compacter en lichter te maken, met behoud van het hoogste prestatieniveau. Olympus streefde naar drastische afnames in afmetingen en gewicht om de camera comfortabel met één hand vast te kunnen houden. Olympus was in staat om dit te bereiken dankzij de compromisloze houding ten opzichte van ontwerp en fabricage.

De letters “OM” in de bedrijfsnaam belichamen de houding ten opzichte van altijd uitdagende moeilijke situaties en het ontwikkelen van nieuwe producten en technologieën. Tegenwoordig is “OM” herboren als “OM-D” en is het als prominente, spiegelloze systeemcamera onze leidende factor binnen onze camera-business. Vervolgens omvat “Digital Solutions” onze bedrijfshouding en vastberadenheid ten aanzien van de toekomst binnen het digitale domein. Hierbinnen kijken we naar de zorgvuldig gecultiveerde imaging-gerelateerde business als ook het verleggen van grenzen daarbuiten.

Met trots ontwikkelen en maken we producten, die voldoen aan de marktvraag en deze zelfs overtreffen. OM Digital Solutions Corporation is een state-of-the-art bedrijf dat vooroordelen uitdaagt en oplossingen biedt aan professionals en consumenten, waardoor ze een volmaak- ter en rijker leven kunnen leiden.

OM Digital Solutions Homepage
OM Digital Solutions Homepage

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in