Panasonic GH5 sep 2017 firmware video test

0

 De afgelopen weken ben ik een paar keer op stap geweest met een realy firmware, van de Panasonic GH5 september 2017 firmware update. Eerder berichtten we al over de vele extra mogelijkheden, zoals Hybrid log gamma.

Waar je bij TV’s al kan kiezen uit 4K 10bit HDR modellen, is het aanbod voor monitoren nog gering. De met Hybrid log gamma geschoten opnames waren zo mooi op een Atomos Ninja Assassin beeldscherm, dat ik ook voor mijn desktop een 4K 10 bit HDR scherm heb besteld. Maar de 10 bit 400Mbps All-I  opnames gemaakt in 4K (of 200Mbps in 1080) zien er ook heel erg mooi uit. Video bewerken van All-I opnames gaat sneller dan long-GOP opnames. En de kleuren vond ik erg mooi. Beter dan van de GH4 en zo mooi, dat ik nog weinig behoefte heb gehad om met VlogL te experimenteren. Een verrassing was voor mij de USB tethered shooting optie met gratis software, zowel voor Mac als Windows. Ook een speciale stabilisatie modus voor hand-held video was een welkome verrassing. Bijgaand een klein filmpje met wat opnames die ik in de afgelopen weken heb gemaakt:

{vimeo}233182716{/vimeo}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in