Panasonic GX8 AF test

0

Ben vanmiddag begonnen met testen van de Panasonic GX8. Dankzij Panasonic’s unieke DFD technologie is de AF in combinatie met Panasonic lenzen razendsnel. Contrastdetectie autofocus die sneller en nauwkeuriger is dan fasedetectie autofocus.

Maar hoe snel is een Panasonic camera in combinatie met Olympus lenzen? Dat is een vraag die we van een aantal lezers kregen. Want Panasonic past DFD alleen toe bij Panasonic objectieven. 

Ik plaatste een Olympus 40-150mm f/2.8 PRO lens met 1.4 converter op de Panasonic GX8. Dit is een telelens met een beeldhoek die overeenkomt met 400mm op een camera met een volformaat sensor. Scherpstellen op een bewegend onderwerp is, mede vanwege de geringe scherptediepte, extra kritisch bij een lange telelens. In Almere zocht ik een snel bewegend onderwerp (Cablepark Almere), om met een snelheid van 6 beelden per seconde opnames te maken met de nieuwe 20 megapixel sensor. Op de video zie je 9 bijgesneden beelden uit een serie van 12 opnames. Aan de sterk veranderende achtergrond zie je hoe snel het onderwerp zich verplaatst.

{vimeo}133852561{/vimeo}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in