Panasonic LUMIX G VARIO 12-60mm F3.5-5.6 POWER O.I.S.

0

Het aantal objectieven dat extra is afgedicht tegen stof en spatwater en tegelijkertijd minder dan 1.000 euro kost, is klein. Binnenkort komt er een bij in dat selecte gezelschap, want Panasonic kondigt de LUMIX G VARIO 12-60mm/F3.5-5.6 POWER O.I.S. aan. Deze micro-43 zoomlens voor Olympus en Panasonic camera’s heeft een beeldhoek van groothoek (24 mm full frame equivalent)tot portretlens (120 mm full frame equivalent. Dit objectief onderscheidt zich van de meeste micro-43 kitlenzen met een groter zoombereik (5x) en de weerbestendige uitvoering. De maximale diafragmaopening loopt van F3.5 tot F5.6. Daarnaast is hij voorzien van ingebouwde beeldstabilisatie (POWER O.I.S.), die bovendien compatibel is met het DUAL I.S. stabilisatie systeem, zoals in de LUMIX GX8.
Het lenssysteem, met elf elementen in negen groepen, beschikt over drie asferische lenzen en een ED-lenselement (Extra-low Dispersion). De lenselementen zijn voorzien van meerdere coatings die ghosts (dubbelbeeld) en flare (schitteringen) minimaliseren.

H FS12060 image splash proof
De zeven (hoogstwaarschijnlijk afgeronde) lamellen van het diafragma vormen een ronde opening, die een prachtig bokeh-effect creëert in het onscherpe gebied. Voor stille, snelle en nauwkeurige autofocusprestaties – ook bij 4K video – is in de lens een inwendig scherpstelsysteem met een stappenmotor toegepast. Een vergrotingsfactor van 0,54x (vergeleken met full-frame) maakt dit objectief ook geschikt voor close-up en macro-opnames.

Panasonic 12-60mm adviesprijs

De Panasonic 12-60mm zal te koop zijn in het zwart vanaf april 2016 voor een adviesprijs van € 449.95

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in