Pentax K1 wint bij DxO

1

Pentax maakt goede camera’s en objectieven. Toch besteden we geen aandacht aan het merk. Dat heeft niks te maken met commerciële belangen of een persoonlijke voorkeur. We hebben eenvoudig te weinig tijd om alles te testen van de merken waar we al aandacht aan besteden. In plaats van de breedte, kiezen we meer voor de diepte. We besteden aandacht aan meer camera’s en lenzen van een paar merken. Toch zijn de Pentax camera’s en lenzen zeker de moeite waard, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de meest recente test van de Pentax K1 door DxO mark. Deze full-frame 36 megapixel Pentax camera verslaat bijvoorbeeld alle Canon camera’s als het op beeldkwaliteit aankomt. 

09Pentax

Ook in de praktijk gooit de Pentax K1 hoge ogen, zoals je in onderstaand Youtube filmpje kan zien. Terecht wijst Tony er op dat je voor aanschaf goed moet overwegen welk objectief jouw voorkeur heeft, want de keuze aan moderne lenzen voor Pentax full-frame is beperkt in vergelijking met andere merken. 

PentaX K1 review van Tony & Chelsea Northrup

{youtube}QIVfRji8JMM{/youtube}

1 REACTIE

  1. Pentax is wel het meest ondergewaardeerde camerafabrikant.

    Dat recensenten Pentax bewust links laten liggen, zegt veel meer over de recensenten zelf, de ergste zijn toch wel diegene die zonder enige goede kennisgeving of zich echt goed verdiepen in deze cameramerk, echter wel altijd klaarstaan met meest negatieve reacties op sociale media geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in