Photokina 2014: Panasonic GM5 en meer

0
gm-5-voor-web-klein

 

Op de Photokina presenteerde Panasonic een aangepaste versie van de populaire Panasonic GM1: een lichte, ultra-compacte, luxe systeemcamera met verwisselbare lenzen. De Panasonic GM5 is net zo compact als de GM1 en biedt ook dezelfde functionaliteit, maar de GM5 is voorzien van een ingebouwde elektronische zoeker. De ingebouwde flitser is daarvoor  ingeleverd, maar de toevoeging van een ingebouwde zoeker in een sensationeel kleine systeemcamera met verwisselbare lenzen zal veel fotografen aanspreken. Op Dpreview is al een Panasonic GM5 preview te vinden.

gm-5-voor-web-klein

Photokina nieuws – de Panasonic Lumix GM5

GM-5-voor-web-groot

Een goedkopere versie van de 35-100mm zoom is nu officieel bekend gemaakt. Tot veler verrassing werd er een nieuwe versie van de 14mm f/2.5 aangekondigd. Het schijnt te gaan om hetzelfde lens-ontwerp, maar in een moderner jasje dan de Panasonic 14mm f/2.5 die wij al eerder hebben getest. Verder is er nog een firmware update van de Panasonic GH4 aangekondigd, die onder andere EXIF informatie opslaat tijdens het filmen met 4K. Als je een video gebruikt, om bij actie een 8 megapixel opname uit te kiezen, is het erg fijn dat je dan ook de EXIF informatie hebt. Maar de belangrijkste vernieuwingen van de firmware update is tethered shooting (op verzoek van professionele studiofotografen) en 4K photo shooting mode, waarbij de camera ideale instellingen kiest voor wie stills schiet in de video mode.

De Panasonic Lumix LX100, die werd aangekondigd is misschen wel de mooiste luxe compactcamera van dit moment. Niet alleen ziet het er mooi uit, de specificaties – met onder andere 4K video en een lichtsterk objectief- zijn helemaal niet verkeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in