Photokina 2016 verslag

0

In de afgelopen dagen hebben we aandacht besteed aan Photokina nieuws van Fujifilm (een sensor van 44 x 33 mm in een camera zo klein als een full-frame spiegelreflex), Sony (goed nieuws voor bezitters van een A-mount camera), Sigma (3 nieuwe lenzen!), Panasonic (G80 & GH5), en Olympus (60 RAW opnames in 1 seconde). Maar er was natuurlijk meer. Een korte foto en video impressie om de Photokina 2016 mee af te sluiten met de laatste trends in de fotografie. 

 DSC6824

“I know you from the internet!” Grappige video’s en trendy bloggers winnen het van de serieuze journalistiek: hier zie je de gasten van Digital Rev, die vermomd een verslag doen van de Photokina. Toen ze “Fro knows photo” tegenkwamen, wezen ze met gestrekte arm naar elkaar en riepen in koor: “I know you from the internet!”

Nog meer opslagruimte nodig? Omdat steeds meer fotografen ook video’s opslaan op hun camera, blijft er nog altijd vraag naar meer opslagruimte op 1 geheugenkaart. Mocht je je afvragen hoe groot het nieuwe 1Terabyte (1000 Gigabyte) SD geheugenkaartje van SanDisk is, hier heb je het antwoord.

Video verandert de manier waarop we fotograferen. Ter illustratie van het voordeel van het vangen van het juiste moment met 4K Photo, had Panasonic een leuke opstelling met een soort waterval, die verschillende teksten en patronen liet zien. Met een traditionele camera kom je niet veel verder dan maximaal 5 tot 15 beeldjes per seconde. Met 4K Photo maak je een serie van 25 tot 30 beelden per seconde. In de camera sla je het beste plaatje op als jpg. Deze optie – die je in alle Panasonic camera’s en in de Canon 5D mk4 (zie onze Canon 5D mk4 test) aantreft – maakt van iedereen een betere fotograaf, die precies het juiste moment weet te vangen. Succes verzekerd.

Egotrippers opgelet: met een 360 graden camera hoef je geen selfies te nemen. Je staat er altijd op.

Nadat de smartphones een hap uit de traditionele cameramarkt hebben gesnoept, staan de 360 graden camera’s klaar om een volgende hap te nemen: je laat je fototas thuis en neemt een kleine 360 graden camera mee, waarvan je de opnames deelt met het thuisfront. Vanaf een paar honderd euro koop je een 360 graden camera, waarmee je Virtual Reality opnames maakt. De kwaliteit van de opnames verschilt per merk –  en dat geldt voor hardware en software – maar het effect is altijd spectaculair.

Op de binnenplaats was er dit jaar voor het eerst geen roofvogelshow op de PhotoKina, maar een theatervoorstelling. Voor de kiekjesmakers was het jammer dat er dranghekken waren geplaatst. Een paar paaltjes met een touwtje was een stuk fotogenieker geweest. 

Photokina 2016 in cijfers:

  • 983 deelnemende bedrijven uit 42 landen
  • 191.000 bezoekers uit 133 landen

Photokina 2016 in 2 minuten

{youtube}FxRmVs3U6zs{/youtube}

Belijk onze Photokina 2016 impressie op Youtube.

PHOTOKINA 2018: DINSDAG 25 TOT EN MET ZONDAG 30 SEPTEMBER.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in