Polarisatiefilter test

0
polarisatiefilter
Een polarisatiefilter reduceert storende reflecties en zorgt voor mooie blauwe luchten met felwitte wolken. De Polaroid bril is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van een polarisatiefilter. Het polarisatiefilter is een van de weinige filters die je niet kunt imiteren met de filters in fotobewerkingsprogramma’s zoals Lightroom en Photoshop. Daarom zou je in ieder geval een polarisatiefliter in je fototas moeten hebben. Maar welk filter moet je aanschaffen? Polarisatiefilters wotrden zelden getest. polarisatiefilter
 

Beste polarisatiefilter van Hoya

Op de Engelstalige site What Digital Camera staat een artikel “Best circular polarizer filter: 5 top models tested and rated” met de testresultaten voor vijf verschillende polarisatiefilters. Ze hebben de volgende polarisatiefilters getest:

  • Kood Circular Polarizer
  • Hoya PRO1 digital filter
  • Cokin P164 Circular polarizer
  • B+W Digital MRC F-PRO
  • Tiffen Digital HT

De eindscores van de afzonderlijke filters staan een beetje verdekt onderaan ieder testverslag en er is geen overall conclusie. Maar als je de scores van de afzonderlijke testen met elkaar vergelijkt, blijkt de Hoya PRO1 digital filter als beste uit de test te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in