Prachtig bokeh met een iPhone

0

De meest gebruikte camera ter wereld is de iPhone. En eerlijk is eerlijk, ondanks de kleine sensor die in smartphones gebruikt wordt, is de beeldkwaliteit voor veel mensen meer dan voldoende. De nieuwste modellen beschikken zelfs over beeldstabilisatie, 4K video en – in de iPhone 7plus – over een extra objectief voor wat meer telebereik en een mooiere onscherpte in de achtergrond.

Bokehrise your Macro shots by  Brad Nichol

“Bokehrise your Macro shots!”

De meeste van ons zullen het echter moeten doen met een wat ouder model met een groothoekobjectief dat in combinatie met de kleine sensor ervoor zorgt dat alles van voor tot achter scherp wordt. Hoe krijg je dan toch met iPhone een goed bokeh, een mooie onscherpte in de achtergrond? Er zijn apps die dat voor je kunnen doen, maar het effect is niet altijd even natuurlijk, zeker niet als je de beelden wat beter bestudeerd.

In zijn laatste blog laat Brad Nichol een truc zien waarmee je close ups kan maken met een iPhone met fantastische onscherpe achtergronden. Het resultaat ziet er uit alsof er een serieuze systeemcamera met een macro objectief is gebruikt Alles wat je hiervoor nodig hebt is een beetje software die gratis is of heel goedkoop, een paar lampjes en een iPad. Omdat de iPad gebruikt wordt voor het weergeven van de onscherpe achtergronden, beperkt dat de grootte van je onderwerp. Maar het principe zou eigenlijk moeten werken met ieder scherm. En als je een hele grote televisie hebt, dan kan je misschien zelfs wel portretten maken met deze truc. 

Bokehrise your Macro shots by  Brad Nichol

Bokeh met de Iphone 7 plus

Met Photoshop kan je ook bokeh toevoegen, als je een beetje thuisbent in het maken van selecties en het werken met lagen. Een soortgelijk resultaat kan je nog makkelijker voor elkaar krijgen met de allernieuwste versie van de Iphone, zoals in onderstaand Youtube filmpje wordt uitgelegd door MacRumors
{youtube}ygOnxrRV3Z4{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in