(P)review: Sigma 35mm F2 DG DN

0

De Sigma 35mm F2 DG DN is onderdeel van een nieuwe serie premium vastbrandpunt objectieven van Sigma. Het ontwerp van de objectieven in deze I-serie gaat uit van drie kenmerken: een goede optische kwaliteit, een degelijke bouw en hoge gebruiksvriendelijkheid.

TESTRESULTATEN Sigma 35mm F2 DG DN:

VOORDELEN

Nadelen

  • Lichtsterk

  • Diafragmaring

  • Magnetische lensdop

  • Metalen constructie

  • Weerbestendig

De Sigma 35mm F2 DG DN is onderdeel van een nieuwe serie compacte, relatief lichtsterke en betaalbare vaste brandpunten.

De Sigma 35mm F2 DG DN is een objectief in een nieuwe serie vastbrandpunt objectieven van Sigma. Sigma noemt het de I-serie en de overige objectieven in deze serie zijn de Sigma 24mm F3.5 DG DN en de Sigma 65mm F2 DG DN. Het zijn objectieven in de Contemporary-serie. Het zijn dus geen Art-objectieven. Toch zijn de objectieven ontworpen om de hoogste beeldkwaliteit te geven, hebben ze een metalen behuizing en zijn ze weerbestendig.

Naast beeldkwaliteit en degelijkheid is ook de gebruikersinterface belangrijk. De geribbelde scherpstelring die we inmiddels ook kennen van de Sigma 45mm F2.8 DG DN, is daar een onderdeel van. De I-serie objectieven hebben ook een even sterk gekartelde diafragmaring. Een grappige innovatie is de magnetische lensdop, die gemakkelijk op het objectief is te zetten.

Bekijk hierboven de introductie van de nieuwe I-objectieven van Sigma, vanaf 19:55.

De nieuwe I-objectieven worden leverbaar in E-vatting en L-vatting. Ze kunnen dus worden gebruikt op de spiegelloze camera’s van Sony, Leica, Panasonic en uiteraard ook op de FP van Sigma.

Bouw

De 35mm F2 DG DN is een degelijk gebouwd objectief dat een geheel metalen behuizing heeft. De gekartelde scherpstelring en diafragmaring zijn dus ook van metaal en dus niet van rubber. Het objectief is ook weerbestendig. Het optisch ontwerp bestaat uit 10 elementen in 8 groepen. Om chromatische aberraties tot een minimum te beperken is voor een van de lenselementen gebruik gemaakt van speciaal SLD-glas. het objectief bevat verder maar liefst drie asferische elementen. Het diafragma heeft 9 afgeronde bladen voor een circulaire opening en een mooi bokeh.

Dit objectief beschikt over een diafragmaring. Strict genomen is dat voor veel fototoepassingen niet nodig, tenzij je een camera gebruikt als de Sony A7C dat geen voorste instelwiel heeft of je nog ouderwets een diafragmaring wilt bedienen met je linkerhand. Het geeft het objectief een fraaie retro-uitstraling. Het heeft echter geen schakelaar om het diafragma klikloos te maken voor videotoepassingen. Het objectief heeft een AF/MF schakelaar die je niet, zoals gebruikelijk, naar voor en achter moet schuiven, maar die beweegt met de ronding van het objectief mee. Een grappige innovatie is de metalen lensdop. Deze is magnetisch en klikt dus heel soepel op het objectief. Om de lensdop op te bergen wanneer het objectief gebruikt wordt, levert Sigma een lensdophouder die je met een carabiner aan je broek of tas kan hangen en waar je de lensdop op kan zetten.

Scherpstelling

De Sigma 35mm F2 DG DN maakt gebruik van een STM-motor voor de scherpstelling. Dit is een stappenmotor. Die zorgt voor een nauwkeurige en geruisloze scherpstelling. Dit type is echter niet zo snel als meer geavanceerde, nieuwere oplossingen. De aandrijving is zowel geoptimaliseerd voor de Sony camera’s, die gebruik maken van fasedetectie AF, als de Panasonic camera’s die enkel een contrastdetectie-AF systeem gebruiken. De kortste instelafstand is 27 cm. Dit zorgt voor een vergrotingsmaatstaf van 1:5.6.

Beeldkwaliteit

De MTF-curves van de nieuwe I-serie objectieven zien er veelbelovend uit.

Binnenkort krijgen we een exemplaar van de Sigma 35mm F2 DG DN in ons testlab en dan zullen we een volledige review publiceren.

 

Sigma 35mm F2 DG DN

 specificaties
  
beeldhoek (diag)63°
sensorformaatfull frame
min. instelafstand27 cm
filterdiameter58mm
diafragmalamellen9
beeldstabilisatorgeen
afmetingen (dxl)70×65/67 mm
gewicht325 gr
bajonetaansluitingL- 0f E-vatting
bijzonderhedendiafragmaring
importeurwww.sigmabenelux.com
verkoopprijs€ 719,00
  
scheidend vermogen
contrast
chromatische aberratie
vertekening
vignettering
autofocus
overstraling
uitvoering
  
eindwaardering

Conclusie test Sigma 35mm F2 DG DN  op Sony A7R III

Zodra we de Sigma 35mm F2 DG DN in ons testlab hebben volgt een complete review.

De Sigma 35mm F2 DG DN wordt begin januari leverbaar. De verkoopprijs is € 719,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in