Profoto lanceert de A1

0

Profoto timmert al geruime tijd aan de weg met degelijke studioflitsers met TTL-meting en accuvoeding. In combinatie met Profoto’s Air afstandsbediening bieden ze fotografen veel gebruiksgemak. Maar het kan altijd nog weer makkelijker. De nieuwe Profoto A1 is een miniatuur studioflitser met bijna alle voordelen van zijn grotere broers.

Het is een flitser die net zo gemakkelijk op de camera als los van de camera kan worden gebruikt. Hij werkt op een Lithiumaccu voor veel vermogen en snelle laadtijden en hij laat zich via de Air controller moeiteloos zowel handmatig als op TTL bedienen. Het Air systeem heeft een prachtige truc die meer merken zouden moeten toepassen. Je kan bij Profoto namelijk eerst op TTL een opname maken. De controller geeft dan keurig aan hoeveel vermogen de flitsers hebben gebruikt. Vervolgens kan je, als je dat wil, over schakelen op handmatig flitsen. De controller houdt dan de gevonden waardes vast. Je kan daar desgewenst nog correcties op aanbrengen en vervolgens kan je een hele serie schieten met allemaal dezelfde, perfecte uitlichting. Geen gedoe meer met lichtmeters en over het algemeen heb je maar een testopname nodig. En vaak is die al meteen goed.

Profoto A1

De Profoto A1 beschikt over een LED-instellicht zodat je kan zien wat het flitslicht gaat doen. De ronde kop zorgt voor een mooi verloop van het licht naar de randen en het licht kan met magnetische accessoires ook gemakkelijk worden aangepast. Eigenlijk is het enige verschil tussen de A1 en zijn grotere broers als de B1 en de B2 het lagere vermogen. Maar dat is natuurlijk geen verrassing, gezien de kleine afmetingen. De A1 kan prima worden geintegreerd in een set met andere Profoto flitsers, maar is natuurlijk ook perfect als aparte flitsset voor fotografen die veel op locatie schieten. Voorlopig is de A1 verkrijgbaar voor Nikon en Canon. Omdat Profoto’s Air systeem niet merkgebonden is, zijn de flitsers los van de camera via het Air systeem ook met andere cameramerken te gebruiken. Er zijn namelijk ook Air controllers voor Sony en Olympus.

Lees hier de blog van Brendan de Clerq over zijn ervaringen met de A1 in combinatie met Olympus.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in