Radiografisch flitsen: Sony HVL-F45RM

0

De nieuwe Sony HVL-F45RM is de eerste Sony flitser voor de A7 serie die volledig radiografisch te bedienen is zonder losse ontvanger. Hij kan zowel als master of als slave gebruikt worden en is de ideale flitser voor de Sony A7RII of A6500.

HVLF45RM right up Mid

Compacte radiografische flitser

Sony bracht al eerder de FA-WRC1M afstandsbediening en FA-WRR1 ontvanger op de markt. Hiermee konden al bestaande Sony flitsers radiografisch worden bediend. Het is een sympathieke oplossing omdat je extra mogelijkheden toevoegt zonder dat je meteen nieuwe flitsers moet kopen. Het werken met losse ontvangers betekent wel weer extra apparaatjes, extra setjes batterijen en extra kans dat op storingen. De nieuwe
radiografische flitser bundelt de radiografische mogelijkheden met de flitser en werkt naadloos samen met de draadloze FA-WRC1M-afstandsbediening en FA-WRR1-ontvanger, die al eerder zijn uitgebracht. De flitser kan op zichzelf gebruikt worden als lichtbron op de camera of gebruikt worden als master en radiografisch een tweede F45RM aansturen. Met een WRC1M afstandsbediening op de camera kan de F45RM ook als losse flits op afstand bediend worden. De F45RM heeft een hoge lichtopbrengst, ook bij opnamen met indirecte belichting of met een hoge synchronisatiesnelheid (HSS). Doordat de HVL-F45RM radiografisch is, kan hij worden gebruikt als zender of ontvanger tot ongeveer 30 meter. Door het radiografische signaal hoeft er geen zichtlijn te zijn tussen de camera en de flitser en is het ook mogelijk om de flitser met fel zonlicht te gebruiken. Met een volle set batterijen zijn tot 210 flitsen op vol vermogen mogelijk. De F45RM is extra afgedicht tegen stof en vocht. In combinatie met bijvoorbeeld een A7RII kan de flitser dus in weer en wind gebruikt worden.

HVLF45RM front top kiseki a7rII Mid

Winkelprijs Sony HVL-F45RM

De HVL-F45RM-flitser zal vanaf maart beschikbaar zijn in de Benelux voor ongeveer € 480.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in