Samyang AF 14mm F2.8 F voor Nikon

0

Met alle introducties van nieuwe systeemcamera’s van Canon, Nikon en andere merken, zou je bijna vergeten dat spiegelreflexcamera’s nog altijd het meest verkocht worden. Voor de full frame modellen van Nikon is er van Samyang nu een nieuwe supergroothoek: de Samyang AF 14mm F2.8 F. Het is het eerste autofocus objectief dat Samyang voor Nikon uitbrengt en het koppelt scherpe resultaten aan een scherpe prijs.

 

Veel beeld voor weinig: Samyang AF 14mm F2.8 F

Samyang14mmAF 2p8 F 16x9

De Samyang AF 14mm F2.8 F is een extreme groothoek voor de full frame spiegelreflexcamera’s van Nikon met een beeldhoek van maar liefst 116 graden. Daarmee krijg je heel veel in beeld. Op APS-C kan je dit objectief natuurlijk ook gebruiken, al wordt de beeldhoek dan vanzelfsprekend een stukje kleiner. De Samyang AF 14mm F2.8 F is uitsluitend verkrijgbaar in Nikon F vatting, maar met Nikons eigen FTZ-adapter kan je dit objectief natuurlijk net zo goed op de net geïntroduceerde spiegelloze Z-camera’s van Nikon gebruiken. De Samyang AF 14mm F2.8 F is dus toekomstbestendig. Het optisch ontwerp is gelijk aan de eerder verschenen Samyang 14mm F2.8 voor Canon EF.

MosheFilberg AF14mmF2.82

Bouw

Het objectief is redelijk compact, met een lengte van net iets meer dan 9 centimeter. Het gewicht is beperkt met 484 gram. Het objectief heeft een brede scherpstelring voor handmatig scherpstellen en een schakelaar om te wisselen van autofocus naar manueel. De behuizing is goed afgedicht tegen vocht, met extra pakkingen aan de voor- en achterzijde. Het objectief heeft een bolle frontlens. Het kan dus niet gebruikt worden met standaard schroeffilters. De kortste instelafstand is slechts 20cm, waardoor hele bijzondere perspectieven met dit objectief mogelijk zijn.

JinboChoi AF14mmF2.8 F

Diafragmabereik : F/2.8- F/22
Optische constructie : 15 elementen in 10 groepen
Min. scherpstelafstand : 0,20 meter
Aantal diafragmabladen : 7
Vatting: Nikon F vatting (Full-Frame)
Beeldhoek FF : 116,6 graden
Beeldhoek APS-C : 92,8 graden
Afmetingen: 95,6 x 90,5mm (lxd)
Gewicht: 484 gram (zonder lensdop en zonnekap)

De Samyang AF 14mm F2.8 Nikon F is vanaf september beschikbaar via de erkende Samyang verkooppunten en heeft een adviesverkoopprijs van € 789,99 inclusief B.T.W. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in