Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS voor systeemcamera’s

0

Voor gebruikers van spiegelloze systeemcamera’s komt Samyang met een nieuwe, lichtgewicht telelens: de MF 85mm f/1.8 ED UMC CS. Het is een lichtsterke 85mm. Dat is op fullframe camera’s een prachtig brandpunt voor portretten. Op APS-C camera’s komt de beeldhoek overeen met die van een 135mm op kleinbeeld en dan heb je een mooie middellange tele die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor portretten en landschappen.

 

Compacte tele: Samyang MF 85 f/1.8 ED UMC CS

1 85mm 1.8f side

De Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS is een compacte, lichtsterke telelens. Het objectief bevat 9 lenselementen die verdeeld zitten in 7 groepen. Een aantal lenselementen zijn gemaakt van glasssoorten met een bijzondere brekingsindex. Hierdoor zou het objectief ook tot in de hoeken scherp moeten zijn. Het diafragma heeft 9, afgeronde lamellen wat samen met de hoge lichtsterkte van f/1.8 moet zorgen voor veel onscherpte in de achtergrond en een mooi bokeh. Het is lekker licht, met ongeveer 350 gram, en het is maar 8 centimeter lang. Ideaal dus voor fotografen die hun set licht en klein willen houden. De kortste instelafstand is 0,65 centimeter. Te weinig voor goede macroresultaten, maar wel goed voor een mooi close portret. De enige kanttekening is dat het objectief geen autofocus heeft. Handmatig scherpstellen is met een 85mm met een hoge lichtsterkte echter heel eenvoudig, mede dankzij de brede scherpstelring. In combinatie met de eerder uitgebrachte 24mm f/2.8 en 35mm f/2.8 van Samyang kan je een met deze 85mm een mooie set samenstellen van groothoek tot tele voor ongeveer 500 gram en profiteer je optimaal van het voordeel van fotograferen met spiegelloze camera’s. De prijs is van deze 85mm f/1.8 is scherp, zoals we van Samyang gewend zijn.

1 85mm 1.8f 45 no cap

Het objectief wordt beschikbaar voor de volgende vattingen: Sony E, Fujifilm X, Canon M en Olympus en Panasonic. Bij objectieven die in de Benelux worden gekocht via de officiele importeur, kan de garantie van 2 naar 5 jaar worden uitgebreid door het objectief binnen 4 weken na aankoop te registreren. Ga hiervoor naar : www.transcontinenta.nl/garantie. De verwachte verkoopprijs is € 379,00.

Chris Frost MF 85mm F1.8

Samyang CSC 85mm F1.8 specification sheet ENG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in