Samyang XP 50mm F1.2

0

Samyang breidt de serie XP objectieven uit met een lichtsterk 50mm f/1.2 standaardobjectief voor full frame. De Samyang XP objectieven moeten de hoogste beeldkwaliteit leveren in combinatie met de nieuwste generatie 50 megapixel sensoren. Ook filmen in 8K moeten de XP objectieven moeiteloos aankunnen. In deze XP-serie introduceerde Samyang eerder de 14mm f/2.4 en de eveneens lichtsterke 85mm f/1.2.

Dju Lian Chng XP 50mm F1.2

Opname gemaakt met de Samyang XP 50mm f/1.2 door Dju-Lian Chng

De Samyang XP 50mm F1.2 is een volledig nieuw ontwikkeld objectief. De body is gemaakt van een alumunium legering en het optisch ontwerp omvat 11 lenselementen in 8 groepen. Het objectief beschikt over een asferisch lenselement en twee elementen met een bijzondere brekingsindex voor een optimale beeldkwaliteit en minimale chromatische aberratie. Het objectief beschikt enkel over handmatige scherpstelling via de brede scherpstelring. De grote lensopening moet opnames met een hele geringe scherptediepte en een mooi bokeh mogelijk maken. Een negenbladig diafragma moet bijdragen aan dat mooie bokeh, maar kan ook zorgen voor mooie ‘starbursts’, zonnestralen met 18 punten wanneer je fotografeert met de zon in beeld en het diafragma bijna helemaal dicht. Om bij met deze lichtsterkte op de meest veeleisende sensoren een goede kwaliteit te halen, heb je veel glas nodig. De Samyang XP 50mm F1.2 is dus geen compact objectief. De diameter is 93mm en het is 117mm lang. Het gewicht is zonder lensdop en zonnekap een stevige 1200 gram. De filtermaat is 86mm en de kortste instelafstand is 45cm.

Samyang 50mm f/1.2 lens met Canon vatting

4 XP 50mm F1.2 45

De Samyang XP 50mm F1.2 is vanaf maart in Canon vatting leverbaar leverbaar en heeft een adviesverkoopprijs van € 999,00 inclusief B.T.W. Bekijk een overzicht van Samyang dealers. Uiteraard krijg je ook op deze Samyang dankzij de importeur, Transcontinenta, in de Benelux een verlengde garantie van vijf jaar wanneer je het objectief binnen vier weken na aankoop registreert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in