Schiet een zonsverduistering

0

De echte liefhebbers zullen het vast al weten: op 21 augustus is er een totale zonsverduistering te zien in Noord-Amerika. Dit bijzondere fenomeen trekt altijd grote aantallen fotografen van over de hele wereld. Wie het nog niet wist, maar het wel een keer mee wil maken, heeft nu nog de tijd om te boeken.

diamensen17

De zonsverduistering zal in grote delen van de Verenigde Staten te zien zijn, van de oostkust tot de westkust. De totale zonsverduistering duurt echter maar een minuut of twee voor de meeste locaties. Van dat korte moment wil je als fotograaf natuurlijk optimaal gebruik maken. Maar hoe maakt je de perfecte eclipsfoto?

Een zonsverduistering schiet je niet zomaar. Zelfs het kijken naar het licht van een gedeeltelijk verduisterde zon kan nog oogschade opleveren als je dat zonder hulpmiddelen doet. Een goedkope manier om je camera en jezelf te beschermen is het gebruik van glaasjes die lassers gebruiken. Die zijn optisch gezien natuurlijk niet van de beste kwaliteit. Hoe je een zonsverduistering goed kan fotograferen wordt besproken in dit artikel op GetOlympus.

Klik hier voor tips en informatie over apparatuur voor het schieten van een zonsverduistering van B&H:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in