Sigma 150-600mm C praktijkopnames

0
700Grotereiger

Gisteravond zag ik vanuit de trein een reiger staan. In een smalle sloot, ingeklemd tussen de snelweg van Amsterdam naar Hengelo en het treintraject van Weesp naar Amsterdam. Het was mooi weer.
Hoewel de trein met oorverdovend geraas voorbij reed en er op de snelweg – het was avondspits – een file stond, trok de reiger zich nergens iets van aan. Die was – om het in fotografische termen uit te drukken – gefocust op zijn prooi.

700GrotereigerKlik (2x) op de foto’voor een grotere versie.

Het was waarschijnlijk  eenzelfde geconcentreerde blik als van de reiger die je in de banner boven aan iedere pagina van CameraStuffReview ziet. Dat is een beelduitsnede van een opname die ik deze week maakte.
Reigers staan niet alleen in sloten, ze staan ook in bomen.  Tijdens het testen van de Sigma 150-600 mm kwam ik een reiger tegen die onverstoord voor zich uit bleef kijken, terwijl ik hem min of meer van onderen met de zoom op 600mm – 900mm FF equivalent, want de lens zat op een Canon 650D – kon benaderen tot op 2 meter afstand. Het levert een aparte – mooi is het woord niet – foto op. Zo zal de wereld er uit zien voor de kikker in de sloot,  tussen de snelweg van Amsterdam naar Hengelo en het treintraject van Weesp naar Amsterdam, vlak voordat hij wordt opgegeten.

Een reiger eet natuurlijk niet alleen kikkers. Een paar jaar geleden kwam ik Ad Sprang tegen in een vogelkijkhut, die trots opnames liet zien van een reiger die een konijn had gevangen (en opat). Op Birdpix staan reigers die van alles naar binnen werken, tot aan een volwassen snoek aan toe. Als ze opgelet hadden, dan zal mij foto ook voor hen aardig overeenkomen met het laatste beeld dat ze in vrijheid hebben genoten.

Als voorproefje voor onze Sigma 150-600mm Contemporary review plaats ik alvast een paar plaatjes die ik met de Sigma 150-600mm Contemporary heb geschoten. Ik ben onder de indruk van de resultaten. In deze praktijkopnames – het was een grauwe bewolkte dag toen ik deze opnames maakte – is de camera (bij ISO waarden boven de 1000 IS) de beperkende factor wat beeldkwaliteit betreft.

Beweeg je muis over onderstaande foto voor een 100% beelduitsnede.

Lepelaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in