SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS|Sports komt in december 

0

Sigma heeft een nieuwe, lichtsterke telezoom aangekondigd, die in december verkrijgbaar moet worden. Het is de Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports. Met dit objectief erbij heeft Sigma voor spiegelloze systeemcamera’s weer een trio lichtsterke professionele objectieven met een bereik van supergroothoek tot tele.

TESTRESULTATEN Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports:

VOORDELEN

NADELEN

  • Lichtsterk

  • Weerbestendig

  • Beeldstabilisatie

Met de komst van de SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports wordt een leemte gevuld.

Introductie

Met de komst van de SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports (Sony E- en L mount) wordt een leemte gevuld. Zo beschikt SIGMA al over een professionele 14-24mm F2.8 DG DN | Art en een 24-70mm F2.8 DG DN | Art. De missing link in die reeks is een lichtsterke 70-200mm. Met de lancering van de SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports, in december van dit jaar, beschikt SIGMA over een hoogwaardige professionele toolkit, de basis voor veel fotografen.

Onder fotografen is 70-200mm sinds jaar en dag een zeer populaire brandpuntsafstand. En dat is niet zo gek. Een dergelijk objectief omvat het meest gebruikte telebereik én vormt een zeer waardevolle aanvulling op de standaard- of setzooms. In het bereik zitten alle portretbrandpuntsafstanden en daarnaast geven de objectieven ook een aardige blik in de verte. Het is een prachtig teleobjectief, ideaal voor een verscheidenheid aan onderwerpen zoals portretten, wildlife, concert, landschap en sport. Het lichtsterke en constante diafragma van F2.8 biedt niet alleen uitkomst in moeilijke lichtomstandigheden maar geeft de fotograaf ook meer controle over de scherptediepte voor het isoleren van het onderwerp.

Bouw

Zoals alle SIGMA objectieven in de Sports lijn is de lens robuust gebouwd en stof- en spatbestendig én voorzien van een water- en olieafstotende coating op het voorste lenselement. Ook beschikt hij over een groot aantal aanpasbare functies zodat de lens in de meest uiteenlopende omgevingen en situaties optimaal kan leveren.

Scherpstelling

De SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports is voorzien van de laatste generatie beeldstabilisatie (OS2) én een nieuw ontwikkelde lineaire motor, een zogenaamde HLA (High-response Linear Actuator). Dankzij deze HLA beschikt de lens over een zeer snelle, nauwkeurige en stille autofocus. 

Beeldkwaliteit

Verdere gegevens zijn nog niet beschikbaar en over de beeldkwaliteit kunnen we dus nog niks met zekerheid zeggen. Wij hopen dit objectief gauw in ons testlab te hebben voor een review.

 SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports
 specificaties
  
beeldhoek (diag)x°x’
sensorformaat

kleinbeeld

min. instelafstandnnb
filterdiameternnb
diafragmalamellennnb
beeldstabilisatorja
afmetingen (dxl)nnb
gewichtnnb
bajonetaansluiting

Sony E en L-vatting (Sigma, Leica, Panasonic)

bijzonderheden

weerbestendig

importeur

www.sigmabenelux.com

verkoopprijs€ nnb
  
scheidend vermogen/10
contrast/10
chromatische aberratie/5
vertekening/5
vignettering/5
autofocus/5
overstraling/5
uitvoering/10
  
eindwaardering

Conclusie test Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports

 

Voorlopig weten wij ook nog niet meer dan deze informatie die Sigma al heeft vrijgegeven. Zodra we meer weten, zullen we dit artikel aanvullen. Hou de site dus in de gaten. We hopen ook snel een reviewexemplaar te hebben om te kijken of deze Sigma net zo goed presteert als de 14-24mm F2.8 en de 24-70mm F2.8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in