Sigma Global Vision: Kijkje achter de schermen

0
Sigma18-35mm

Ter gelegenheid van de officiële première van de film “De nieuwe wildernis“van Ruben Smit, was de CEO van Sigma, Kazuto Yamaki, in Nederland. Sigma is een van de sponsors van deze sensationele natuurfilm, waarbij meerdere Sigma objectieven zijn gebruikt tijdens het schieten van de opnames. In het Youtube filmpje hiernaast, vertelt Ruben er meer over.

 

De introductie van de Sigma 35 mm 1.4 en de Sigma 18-35mm 1.8 zal niemand ontgaan zijn. Het zijn absolute topklasse objectieven, die het tastbare resultaat zijn van de global vision van Sigma, “Rethinking lenses“. In diverse Engelstalige reviews worden de recente Sigma Art objectieven beschreven als: “beyond world class”. En dat geldt zowel voor de bouw als de beeldkwaliteit.
Het bezoek van Kazuto Yamaki maakte het voor een select gezelschap van de Nederlandse vakpers mogelijk om hem te spreken over de ontwikkelingen bij Sigma en wat we op korte termijn kunnen verwachten. De CEO van Sigma bevestigde wat wij al eerder schreven: de Sigma 18-35mm 1.8 is zo gewild, dat het objectief in back-order staat: er is geen vooraad en alles wat er gemaakt wordt, is al besteld. 

 {youtube}3SFmMGaWv2w{/youtube}

Rethinking lenses: “Your relationship with photography is about to transform”

Op de Photokina in 2012 presenteerde Kazuto Yamaki voor het eerst in het openbaar Sigma’s nieuwe visie op objectieven in de digitale fotografie. Bij het ontwerp van objectieven wil Sigma nog meer dan het al deed, de gebruiker centraal stellen. Daarnaast stelt digitale fotografie steeds zwaardere technische eisen aan een objectief. Om zo goed mogelijk aan de wensen van de verschillende typen fotografen te kunnen voldoen, onderscheid Sigma 3 types objectieven:

  • Art: compromisloze, second to none objectieven die zelfs de meest verwende fotograaf nog versteld doet staan (Sigma 35 mm 1.4 Art of Sigma 18-35mm 1.8 Art).
  • Contemporary: objectieven met een niet te verslaan prijs/kwaliteitverhouding, waarbij goede optische prestaties zijn gekoppeld aan een compact ontwerp (Sigma 17-70 mm Contemporary)
  • Sports: objectieven met “sophisticated optical performance and expressiveness”, bedoeld om actie perfect vast te leggen (Sigma 120-300mm 2.8 Sport).

Sigma18-35mm

Veel bedrijven presenteren met enige regelmaat een nieuwe visie en missie, zonder dat consumenten een verandering merken. Maar de rethinking lenses visie van Sigma heeft al binnen een jaar het landschap van de fotografie veranderd. Niet alleen door de komst van spectaculair goede objectieven, maar ook door nieuwe concepten zoals de USB-dock, waarmee je de prestaties van een objectief kan finetunen en zelf de laatste firmware kan installeren. En Sigma biedt voor de Art, Contemporary en Sports objectieven een service om tegen een geringe vergoeding de lensbajonet aan te passen. Het idee is, dat als je aan goede objectieven gehecht raakt, het aantrekkelijker is om bij een overstap naar een ander merk camera je eigen objectieven aan te laten passen aan je nieuwe camera in plaats van nieuwe objectieven aan te schaffen.

“Technological innovation combined with artistic sensitivity”

Alle Sigma objectieven worden in Japan, op 1 lokatie, gemaakt. Hierdoor is het beter mogelijk om de kwaliteit van de producten zo hoog mogelijk te houden. Wil je een kijkje achter de schermen? Hiernaast zie je een Youtube filmpje van Sigma’s enige productielokatie, in Aizu, Japan. Onze collega’s van Imaging Resource zijn er zelfs op visite geweest: A geek’s tour of Sigma’s Aizu lens factory: Precision production from the inside out.

 

Sigma hecht niet alleen grote waarde aan de beste software en high-tech machines voor de productie van Sigma lenzen. De mensen die er werken zijn minstens zo belangrijk. Wil je daar ook een kijkje achter de schermen? Op Lenstip staat een interview met de ontwerper van de ontwerper van de Sigma 1.4/35 en Sigma 18-35 mm f/1.8 lenzen.

{youtube}fdF3RG0DDYw{/youtube}

Het goede nieuws voor ons is dat deze ontwerper van Sigma nog heel jong is (voor een topontwerper). Dat belooft veel goeds voor de nabije toekomst. Misschien komt er dit jaar nog een Sigma Arts objectief uit. Ik heb hem al vast mogen houden…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in