Sigma verrast met f/1.8 portret zoomlens

0

Portretfotografen werken graag met lichtsterke lenzen, omdat die bij volle opening een mooie achtergrondonscherpte bieden, waarmee je het model isoleert van de achtergrond. Portretfotografen die graag met een zoomlens werken, zijn beperkt tot f/2.8, simpelweg omdat er in het brandpuntsafstand bereik voor portretfotografie geen lichtsterkere zoomlenzen zijn.
Met name voor fotografen met een camera met een APS-C of DX- sensor is dat jammer, omdat de bokeh van een f/2.8 lens op een 1,5x of 1,6 crop sensor overeenkomt met een opname gemaakt met een volformaat sensor bij f/4. Vandaag werd de Sigma 50-100mm f/1.8 Art zoomlens voor camera’s met een DX / APS-C sensor aangekondigd, met een beeldhoek die overeenkomt met een 75-150mm zoomlens op een camera met een volformaat sensor. Dit is geen 70-200mm alternatief voor crop fotografen (zoals de Sigma 50-150 mm f/2.8). Het zoombereik is net iets kleiner, maar omvat wel de bij portretfotografie populaire 85mm en 135mm brandpuntsafstanden. Voor videografen is het goede nieuws dat deze lens geen last heeft van focus breathing als je zoomt. Dat is veel moeilijker om te ontwerpen en een belangrijk verschil tussen fotografie lenzen en dedicated videolenzen, die daardoor ook veel duurder zijn. Het goede nieuws is dat de prijs van de nieuwe Sigma, we verwachten een adviesprijs vlak boven de duizend euro, veel lager is dan die van videolenzen. Met 21 lenzen in 15 groepen en desondanks een enorm hoge lichtsterkte is dit een zeer complex lensontwerp.

700Sigma50100

Sigma 50-100mm f/1.8 Art adviesprijs en specificaties

  • 21 lenzen in 15 groepen
  • 82mm filter
  • inclusief statief gondel
  • Interne scherpstelling voor snelle AF (HSM)
  • Canon, Nikon en Sigma bajonet
  • ~ anderhalve kilo
  • Adviesprijs (USA) 1.099 dollar

We weten nog niet wanneer deze lens in Nederland te koop zal zijn, maar tegen die tijd komen we zeker met een uitgebreide review. Op de Global Vison website van Sigma kan je meer lezen over de Sigm 50-100mm f/1.8 Art.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in