Sigma 18-35 mm f/1.8 Art zoom razend populair

0
Sigma 18-35 mm Art reviews
Bijna iedere website heeft tegenwoordig een enquête. Ik lees ze graag, omdat ze soms tot leuke conclusies leiden: 35% van de lezers van SonyAlphaRumors bestelt een Sigma 18-35mm f/1.8 Art zoomlens voor op hun camera met APS_C sensor. SonyAlphaRumors is wereldwijd een populaire site, dus de verkoopafdeling van Sigma kan zijn borst natmaken. Helemaal omdat de Sigma 18-35mm Art nog niet leverbaar is in een Sony vatting.
Je moet de uitslag van een lezerspoll altijd met een korreltje zout nemen. Lang niet iedereen gaat daadwerkelijk doen, wat hij heeft ingevuld. Voorafgaan aan de verkiezingen hebben de polls het ook niet altijd bij het rechte end. Toch laten de testresultaten van de Sigma 18-35mm in de vatting die wel beschikbaar is, zien dat de lezers van SonyAlphaRumors niet op hun achterhoofd zijn gevallen.
Sigma 18-35 mm Art reviews

Popularity Poll: 35% koopt een Sigma 18-35mm Art f/1.8

Op dit moment is de Sigma 18-35mm 1.8 verkrijgbaar in een Canon of een Nikon vatting. Andere vattingen volgen binnenkort. Een score van bijna 600 van de 1600 lezers die de enquête hebben ingevuld, voor een objectief dat nog niet op de markt is, betekent in mijn ogen dat er iets bijzonders aan de hand is. En dat is er ook. De Sigma 18-35mm 1.8 Art is ontworpen voor camera’s met een APS-C/DX sensor en biedt een constante f/1.8 lichtsterkte. Niets minder dan een wereldprimeur. Maar er is meer spectaculairs. Sigma 18-35 mm popularity poll
Toen de prijs van dit objectief bekend werd, tuimelden de websites over elkaar heen met het commentaar dat die prijs ongekend laag was voor de kwaliteit die je krijgt. De meeste lenzen met een vast brandpunt in het brandpuntsafstandbereik van deze zoomlens zijn zelfs minder lichtsterk en niet zelden net zo duur of duurder dan de Sigma 18-35mm 1.8 Art. 
Een goed objectief met een hoge lichtsterkte voor een camera met een APS-C sensor maakt de overstap naar een camera met een volformaat sensor minder noodzakelijk. En als je naar de bouw en de beeldkwaliteit van de Sigma 18-35mm 1.8 Art kijkt, snap je de populariteit van dit objectief nog beter:

Zoom beter dan primes: niet alleen CameraStuffReview zegt het:

In onze Sigma 18-35mm 1.8 Art review waren we zeer positief over deze spectaculaire zoomlens. Niet alleen zijn de bouw en afwerking van professioneel, niveau, de beeldkwaliteit is dat ook. Kijk je bijvoorbeeld in ons testoverzicht per brandpuntsafstand naar objectieven getest met een Canon vatting op een camera met een APS-C sensor bij een 35 mm brandpuntsafstand, dan heeft het de hoogste score van alle objectieven die we hebben getest: zowel prime als zoom.

 

Ook de andere reviews die je op het internet kan vinden, zijn razend enthousiast. 

this lens rocks at f/1.8” (The Digital picture)

For Sigma’s first run at a previously never before seen lens concept, this is a rousing success” (Fstoppers)

You should congratulate the Sigma Corporation ……for their courage – they attempted to produce an instrument no other company had tried to construct before…… it is obvious Sigma wasn’t contended with half measures; not only they manufactured a unique instrument but also made it optically excellent in many categories.” (LensTip)

 

In het artkel “Are high quality prime lenses still necessary?“, geeft DxOmark antwoord op de vraag of je nog wel een objectief met een vaste brandpuntsafstand nodig hebt, door de beeldkwaliteit van de Sigma 18-35mm te vergelijken met de beste prime objectieven voor een Canon camera met een APS-C sensor. Volgens DxO is de beeldkwaliteit van dit zoomobjectief hoger dan die van alle objectieven met een vaste brandpuntsafstand die ze hebben getest (en dat zijn er heel veel). Een zoomlens neemt minder plaats in in je fototas en is veel goedkoper dan drie objectieven met een vaste brandpuntsafstand. Geef de lezers van SonyAphaRumors eens ongelijk dat ze massaal dit objectief willen kopen.

Sigma 18-35"zoom vs prime @ DxO mark

Reality check: Overal back-orders

Een kort rondje op het internet lijkt de populariteit van de Sigma 18-35mm 1.8 te bevestigen: de vraag is (op zijn minst in Nederland) groter dan wat er geleverd kan worden. De meeste winkels geven aan dat ze de Sigma 18-35mm f/1.8 Art niet op voorraad hebben. Je komt op een wachtlijst terecht als je dit objectief bestelt. Is dat erg? Als je acuut een nieuw objectief nodig hebt, misschien wel. Maar als je een objectief koopt waar je jaren plezier van hebt, dan zijn een paar weken wachten nog wel te overzien. Je zou er zelfs van kunnen genieten door de enthousiiaste reviews van dit objectief er nog eens een paar keer op na te lezen, voordat het mailtje binnenkomt dat de bestelde Sigma 18-35mm f/1.8 Art in de winkel op je staat te wachten.    1835blog2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in