Snel, sneller, snelst: Sony SF-G SD kaarten

0

Sensoren bevatten steeds meer megapixels en camera’s kunnen steeds meer beelden per seconde maken. Dat zorgt voor steeds grotere hoeveelheden data die van de camera naar de geheugenkaart moeten worden geschreven. Een snelle kaart is dan heel fijn omdat je buffer minder snel vol raakt en je minder oponthoudt hebt tijdens het fotograferen. Sony komt in maart met een nieuwe reeks supersnelle SD-kaarten. Deze SF-G kaarten hebben een schrijfsnelheid tot 299 MB/S en een leessnelheid tot maximaal 300 MB/s.

Sony SFG SDVoor de maximale schrijfsnelheid is wel een camera nodig die UHS-II ondersteund, zoals de Olympus OM-D E-M1 Mark II. Om gebruik te maken van de maximale leessnelheid introduceert Sony ook een nieuwe kaartlezer, de MRW-S1- met een superspeed USB 3.1 aansluiting. De kaarten hebben een capaciteit van 32, 64 of 128 Gb. Ze zijn waterbestendig en beschermd tegen statische electriciteit. Wis je als gebruiker per ongeluk iets, dan kunnen de bestanden met de gratis te downloaden File Rescue Software gemakkelijk worden hersteld. Dat geldt ook voor raw-opnames en 4K XAVS-C bestanden.

“Er is vanuit professionele fotografen veel vraag naar een grotere, snellere én betrouwbare SD kaart. Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een continue opnamen met een hogere resolutie en van 4K video bij DSLR en spiegelloze camera’s. De SF-G geheugenkaart biedt hoge prestaties om de cameraprestaties te optimaliseren”, aldus Romain Rousseau, European Product Manager Essentials Sony Europe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in