Sony A77-II

0
A77II18135front
Afgelopen week introduceerde Sony de Alpha 77 II; een spiegelreflexcamera met een elektronische zoeker en een vaste, translucent spiegel. De Sony A77-II heeft een 79-punts fasedetectie AF met de meeste focuspunten ter wereld: 79 punten waarvan 15 kruispunten. Het AF-systeem presteert uitstekend bij weinig licht: tot EV-2 (ISO 100). De Translucent Mirror Technology biedt zeer snelle, intelligente AF-tracking en burstopnamen van maximaal 12 fps bij maximaal 60 frames met volledige resolutie. Andere kenmerkende eigenschappen zijn de 24,3 megapixel Exmor CMOS-sensor met een bereik van ISO 100 tot 25600, een XGA OLED Tru-Finder en een 3-weg kantelbaar lcd-scherm. De Sony A77II heeft een robuuste magnesium behuizing met stof- en vochtbestendige afdichtingen. De BIONZ X-processor biedt Full HD 50p-video. Ook aan social meida gebruikers is gedacht met NFC/Wi-Fi voor One-touch bediening en delen met mobiele telefoon. A77II18135front 

De Sony Alpha (α) 77 II, bouwt voort op het succes van de Sony α77 en α700. De camera is bedoeld voort gevorderde amateur- en semiprofessionele fotografen. De beeldkwaliteit is volgens Sony enorm verbeterd en de gevoeligheid ongeveer 20 procent hoger vergeleken met zijn voorganger. Dankzij AF met vergrendeling kunnen gebruikers kiezen uit vier AF-gebiedsmodi (Breed, Zone, Flexibele spot of Uitgebreide flexibele spot). Zodra er is scherpgesteld op het doel, blijft de camera dit volgen zolang de sluiterknop half ingedrukt blijft. Wanneer het onderwerp beweegt of het kader verandert, selecteert de camera automatisch het meest geschikte AF-punt uit de 79 beschikbare punten. Als het onderwerp te snel beweegt voor de nieuwe modus ‘uitgebreide flexibele spot’ alleen, dan wordt deze gecombineerd met AF met vergrendeling voor de hoogst haalbare volgprestaties. De 24,3-megapixel Exmor CMOS-beeldsensor is een voorbeeld van de uitgebreide expertise van Sony in sensortechnologie. Deze beeldsensor heeft dezelfde ‘on-chip lensstructuur zonder speling’ zoals wordt gebruikt in de Sony α7R en Sony α6000.

Het uithoudingsvermogen voor continu fotograferen kan dat van vele professionele camera’s overtreffen. De α77 II kan een onafgebroken burst vastleggen van maximaal 60 JPEG-foto’s op volledige resolutie met een maximale continue opnamesnelheid van ongeveer 12 frames per seconde (in de modus Continuous Advance Priority AE), wat ongekend is.
De Sony a77 II kan Full HD 60p- en 24p-films opnemen in AVCHD 2.0-formaat. Net zoals bij fotograferen, beschikt de gebruiker dankzij de Translucent Mirror-technologie over continue automatische scherpstelling met fasedetectie, waardoor de scherpstelling op snel bewegende onderwerpen nauwkeurig blijft terwijl de video wordt opgenomen.

 A77IIrear
Sony A77 II safari

Er zijn 32 lenzen met A-mount beschikbaar, met een brandpuntafstand variërend van groothoek tot telefoto. Dit assortiment bevat veel glazen lenzen, van hoogwaardige G Lens- en ZEISS-modellen die topkwaliteit leveren tot de unieke Sony STF-lens (Smooth Trans Focus) die professionele achtergrondonscherpte biedt. De G-lenzen omvatten precieze asferische lenzen, ED-glas (extra lage verstrooiing), geavanceerde antireflecterende nanocoating en andere geavanceerde optische technologieën van Sony die bijdragen aan hoge resolutie.

De Sony α77 II heeft een advies prijs van 1.200 euro (body) en is beschikbaar vanaf mei 2014.
De advies prijs van de Sony α77 II kit (body + 16-50mm lens) is 1.800 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in