Photokina Sony Alpha 99 mark 2

0

 

sony a99mk2

De camera werd op de Photokina door Mr Aoki met het nodige tromgeroffel aangekondigd als een nieuw en baanbrekend model. Dat vonden wij eerlijk gezegd wat overdreven. Het is een doorontwikkeling van de bestaande Full Frame Alpha 99, de spiegelreflex body die gebruik maakt van de SLT-technologie: een halfdoorlatende  spiegel die niet hoeft op te klappen. Wel het fraaie zoekerbeeld van een spiegelreflex, maar door het ontbreken van een klappende spiegel sneller, stiller en rustiger. De body heeft een 42 megapixel CMOS-sensor zonder anti-aliasfilter en een beeldstabilisatiesysteem ingebouwd in de body. Die stabilisatie werkt op 5 manieren (men spreekt over 5 assen maar dat is natuurlijk onzin): links/rechts verschuiving, boven/onder verschuiving, pitch (voorover kantelen), yaw (links-rechts kantelen) en rollen. Al met al zou dit 4,5 stops moeten opleveren.

Het AF-systeem wordt beschreven als hybride, dat wil zeggen dat er 399 AF punten zijn op het middendeel van de  sensor en daarnaast 79 aanwijsbare punten. Het zorgt ervoor dat je zelfs bij de maximale beeldsnelheid van 12 frames per seconde nog AF-tracking kunt gebruiken. Opmerkelijk is de lichtgevoeligheid van het AF-systeem: terwijl je met het dual-pixel systeem in het algemeen al bij lichtwaarde (EV) -1 in de  problemen komt kan het Sony AF-systeem nog scherpstellen bij EV -4. Geloof ons, dan is het zowat pikdonker!

sony a99mk2 2

De halfdoorlatende spiegeltechnologie kost uiteraard wat lichtgevoeligheid, de Alpha 99 mark II gaat tot 25.600 ISO, uitbreidbaar tot 102.400 ISO. Je kunt filmen met de volledige sensorgrootte in 4K; alle pixels worden uitgelezen. De body is spatwaterdicht en heeft ruimte voor twee SD-kaarten. Hij gaat ongeveer 3600 Euro kosten en is leverbaar vanaf november van dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in