Sony

Sony history

Prototype Mavica uit 1981

History

In 1946, Tokyo Tsushin Kogyo K.K. (Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, The predecessor of Sony Group Corporation)
started as a small company with capital of just 190,000 yen and approximately 20 employees.
Founder Masaru Ibuka said the purpose of setting up the company was to “establish an ideal factory
that stresses a spirit of freedom and open mindedness that will, through technology, contribute to Japanese culture.”
Symbolizing Sony’s spirit of challenge to “do what has never been done before,”
the company has continued to release countless “Japan’s first” and “world’s first” products.

Lees hier over de ontwikkeling van Sony’s digitale camera’s

Laatste berichten over Sony camera’s en lenzen

 • Review Sony ZV-E10 II – APS-C voor content creators
  De Sony ZV-E10 II is een prima opvolger van de ZV-E10. De videokwaliteit is toegenomen, het gebruiksgemak is vergroot en de autofocus is sneller. Voor vloggen is het jammer dat de camera niet meer van de mogelijkheden van de ZV-E1 heeft meegekregen en het zou een betere hybride zijn geweest als er tenminste een sluiter in zou hebben gezeten. Maar dit is een camera voor filmers die voornamelijk voor social media content willen maken en voor wie fotografie bijzaak is. Uiteindelijk blijft vooral het grootste gemis, het ontbreken van echte ingebouwde stabilisatie. Hoeveel je die mist, hangt echter weer af van je manier van werken en de objectieven die je gebruikt. De prijs is prima voor de geboden mogelijkheden, maar helaas wel weer eens stuk hoger dan die van zijn voorganger. Die blijft overigens nog wel even verkrijgbaar.
 • Review Sony FE 16-25mm F2.8 G – Compacte en lichtsterke groothoekzoom
  De Sony FE 16-25mm F2.8 G is een objectief voor de kleinbeeldcamera’s van Sony met een kort bereik van supergroothoek tot groothoek. Het bereik sluit mooi aan bij de eerder geïntroduceerde Sony FE 24-50mm F2.8 G. Door dat korte bereik is het objectief compact en licht en tegelijk is het met F2.8 mooi lichtsterk en redelijk geprijsd.
 • Review Sony FE 24-50mm F2.8 G – licht en lichtsterk
  De Sony FE 24-50mm F2.8 G is een objectief voor de kleinbeeldcamera’s van Sony met een kort bereik van groothoek tot standaard. Door dat korte bereik is het objectief lekker compact en licht. Tegelijk is het met F2.8 mooi lichtsterk en is het redelijk geprijsd.
 • Review Sony FE 300mm F2.8 GM OSS – lichtgewicht supertele
  De Sony FE 300mm F2.8 GM OSS is een lichtsterke supertele. Hij combineert net als andere, recente Sony GM objectieven een laag gewicht met een hoge beeldkwaliteit. Dat lage gewicht is zeker voor een objectief als dit van belang. Nog niet zo lang geleden was een gewicht van ruim boven de twee kilo normaal voor een lichtsterke 300mm. De Sony FE 300mm F2.8 GM OSS weegt nog geen 1500 gram. Hierdoor kan je er veel gemakkelijker langdurig mee uit de hand werken.
 • Full Review Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS – telezoom met macro
  De Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS is iets compacter en lichter dan zijn voorganger. Het kan ook gebruikt worden met teleconverters en biedt een 1:2 macromogelijkheid over het hele bereik.