Sony

Sony history

Prototype Mavica uit 1981

History

In 1946, Tokyo Tsushin Kogyo K.K. (Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, The predecessor of Sony Group Corporation)
started as a small company with capital of just 190,000 yen and approximately 20 employees.
Founder Masaru Ibuka said the purpose of setting up the company was to “establish an ideal factory
that stresses a spirit of freedom and open mindedness that will, through technology, contribute to Japanese culture.”
Symbolizing Sony’s spirit of challenge to “do what has never been done before,”
the company has continued to release countless “Japan’s first” and “world’s first” products.

Lees hier over de ontwikkeling van Sony’s digitale camera’s

Laatste berichten over Sony camera’s en lenzen

 • Review Sony A9 III – Met global shutter de allersnelste
  De Sony A9 III is Sony’s nieuwste camera voor fotografen die snelheid nodig hebben. Sony beloofde dat de Sony A9 III zelfs de allersnelste camera in zijn segment zou worden en ze hebben niet overdreven. De A9 III kan fotograferen met 120 beelden per seconde, in raw en met autofocus! Het geheim: De A9 III heeft een global shutter. Voor kleinbeeld systeemcamera’s is dat een doorbraak.
 • Review Sony FE 16-35mm F2.8 GM II – lichter, kleiner, beter
  De Sony FE 16-35mm F2.8 GM II biedt een betere beeldkwaliteit dan zijn voorganger in een kleinere en lichtere verpakking. Het objectief heeft nu ook een diafragmaring. Dat is een win-win-win situatie.
 • Review Sony A7C R – Compacte kleinbeeldcamera met hoge resolutie
  De Sony A7C R is een bijzonder model. Waar de andere A7C modellen een goed alternatief zijn voor de instapmodellen van Sony, zit de A7C R juist in het hogere segment. De camera mist een aantal voordelen van de A7R V, en dat valt te verwachten vanwege de lagere prijs en de kleinere afmetingen. Tegelijk heeft hij zeker op videogebied ook een paar voordelen. Het is dus meer dan enkel een goedkopere, kleinere versie van de A7R V. Voor filmers kan de A7C R dus interessanter zijn, maar zeker ook voor straat- en reportagefotografen. Landschapsfotografen kunnen ook twee ons gewicht uitsparen op lange wandeltochten door te kiezen voor de A7R C. Het prijsverschil met de A7R V is niet heel groot, maar toch altijd nog interessant.
 • Review Sony A7C II – Flink verbeterde compacte kleinbeeldcamera 
  De Sony A7C II is heeft de afmetingen van een APS-C camera, maar er zit wel een echte kleinbeeld sensor in. Waar zijn voorganger als instapmodel nog een aantal minpunten bezat van de oudere Sony modellen, is de A7C II helemaal bij de tijd. Er zitten zelfs functies op die je alleen op de allernieuwste camera’s van Sony vindt.
 • Full Review Sony A6700 – Sony’s beste APS-C-model
  De Sony A6700 is het nieuwe topmodel in de APS-C cameralijn van Sony. De camera heeft een nieuwe sensor met iets meer pixels dan voorheen, de nieuwste generatie processor met de daarbij horende mogelijkheden en, tromgeroffel, een instelwiel aan de voorkant.