Sony

Sony history

Prototype Mavica uit 1981

History

In 1946, Tokyo Tsushin Kogyo K.K. (Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, The predecessor of Sony Group Corporation)
started as a small company with capital of just 190,000 yen and approximately 20 employees.
Founder Masaru Ibuka said the purpose of setting up the company was to “establish an ideal factory
that stresses a spirit of freedom and open mindedness that will, through technology, contribute to Japanese culture.”
Symbolizing Sony’s spirit of challenge to “do what has never been done before,”
the company has continued to release countless “Japan’s first” and “world’s first” products.

Lees hier over de ontwikkeling van Sony’s digitale camera’s

Laatste berichten over Sony camera’s en lenzen

 • Review Sony FE 16-25mm F2.8 G – Compacte en lichtsterke groothoekzoom
  De Sony FE 16-25mm F2.8 G is een objectief voor de kleinbeeldcamera’s van Sony met een kort bereik van supergroothoek tot groothoek. Het bereik sluit mooi aan bij de eerder geïntroduceerde Sony FE 24-50mm F2.8 G. Door dat korte bereik is het objectief compact en licht en tegelijk is het met F2.8 mooi lichtsterk en redelijk geprijsd.
 • Review Sony FE 24-50mm F2.8 G – licht en lichtsterk
  De Sony FE 24-50mm F2.8 G is een objectief voor de kleinbeeldcamera’s van Sony met een kort bereik van groothoek tot standaard. Door dat korte bereik is het objectief lekker compact en licht. Tegelijk is het met F2.8 mooi lichtsterk en is het redelijk geprijsd.
 • Review Sony FE 300mm F2.8 GM OSS – lichtgewicht supertele
  De Sony FE 300mm F2.8 GM OSS is een lichtsterke supertele. Hij combineert net als andere, recente Sony GM objectieven een laag gewicht met een hoge beeldkwaliteit. Dat lage gewicht is zeker voor een objectief als dit van belang. Nog niet zo lang geleden was een gewicht van ruim boven de twee kilo normaal voor een lichtsterke 300mm. De Sony FE 300mm F2.8 GM OSS weegt nog geen 1500 gram. Hierdoor kan je er veel gemakkelijker langdurig mee uit de hand werken.
 • Full Review Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS – telezoom met macro
  De Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS is iets compacter en lichter dan zijn voorganger. Het kan ook gebruikt worden met teleconverters en biedt een 1:2 macromogelijkheid over het hele bereik.
 • Full Review Sony A7C R – Compacte kleinbeeldcamera met hoge resolutie
  De Sony A7C R is een bijzonder model. Waar de andere A7C modellen een goed alternatief zijn voor de instapmodellen van Sony, zit de A7C R juist in het hogere segment. De camera mist een aantal voordelen van de A7R V, en dat valt te verwachten vanwege de lagere prijs en de kleinere afmetingen. Tegelijk heeft hij zeker op videogebied ook een paar voordelen. Het is dus meer dan enkel een goedkopere, kleinere versie van de A7R V. Voor filmers kan de A7C R dus interessanter zijn, maar zeker ook voor straat- en reportagefotografen. Landschapsfotografen kunnen ook twee ons gewicht uitsparen op lange wandeltochten door te kiezen voor de A7R C. Het prijsverschil met de A7R V is niet heel groot, maar toch altijd nog interessant.