Spectaculaire beelden met een mini-drone

0

Drones worden steeds beter. En kleiner. Als je met een spiegelreflex of fullframe systeemcamera de lucht in wil, heb je nog steeds een flinke hexacopter of octo nodig. Maar de nieuwe DJI Phantom IV Pro biedt al een goede camera met 1” sensor en een prima beeldkwaliteit.

 En wil je nog kleiner, dan zijn er drones als de DJI Mavic of de GoPro Karma met hun opvouwbare assen en propellers. De Mavic past al in een flinke jaszak en heeft een behoorlijke beeldkwaliteit. Er zijn drones die nog kleiner zijn, de zogenaamde mini- en microdrones. Dat zijn leuke stukjes speelgoed, om binnen mee te oefenen of buiten op de stoep wat rond te vliegen bij windstil weer. Maar geschikt om mee te filmen of buiten langere afstanden af te leggen? Nou nee. Totdat je de beelden ziet die filmer en dronepiloot Robert McIntosh maakt met een minidrone. Met zijn microdrone met camera maakt hij films die je niet voor mogelijk houdt. De combinatie van de superkleine afmetingen van zijn drone en zijn uitstekende vliegkunsten levert bijzondere video op.

Kijk zelf:

{vimeo}218839072{/vimeo}

Het ruwe materiaal dat hij hiervoor gebruikt heeft plus een aantal extra opnames van McIntosh in actie staan ook online:
{vimeo}218837928{/vimeo}

Hier is een blog over de gebruikte apparatuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in