Spectaculaire Luipaard foto

0

Sommige opnames kan je eigenlijk alleen maar maken met een full-frame camera. En gisteren kwam ik daar een voorbeeld van tegen op PetaPixel. Een dag nadat we onze review van de Nikon 400mm f/2.8 plaatsten, zag ik een foto gemaakt door Greg du Toit met een Nikon 600mm f/4 en een Nikon D4s. Om met zo weinig licht (3200 ISO, f/4, 1/250 s) nog een mooie opname te maken over een grote afstand, stelt de zwaarste eisen aan de apparatuur die je gebruikt.
Goede apparatuur is als goed gereedschap: je hebt ook nog een vakman nodig om er wat moois van te maken. Het is de fotograaf die het juiste standpunt kiest, in een fractie van een seconde de compositie bepaalt.
Lukt het jou altijd om de plaat te schieten die je in gedachten had? Mij niet. Op de pagina “Steam & Dust” legt Greg du Toit uit hoe hij de opname gemaakt heeft. Dat het geen toevalstreffer is, kan je zien op zijn 500px pagina,. 

Gred du Toit, luipaard, Nikon D4s, Nikon 600mm‘Steam and Dust’ portret gemaakt door Greg du Toit van de “Airstrip Male” luipaard (Nikon 600mm f/4 @ Nikon D4s).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in