Superzoom? Tamron 16-300 mm!

0

Tamron heeft bekend gemaakt dat ze een nieuw all-in-one 16-300mm superzoom (18.8x optische zoom) ontwikkelt voor camera’s met een APS-C sensor. Het eerste pre-productie objectief is te zien op de CP+ 2014 show, die wordt gehouden van 13-16 februari in Yokohama, Japan. Het objectief bevat Tamron’s PZD ( Piezo Drive) voor snelle en stille AF en VC ( Vibration Compensation) voor beeldstabilisatie van opnames uit de hand bij weinig licht. Tamron heeft de vormgeving en afwerking van dit objectief verbeterd om een meer geavanceerde, high-end look te creëren. Het objectief is volgens Tamron vochtbestendig.

De voorganger van deze 16-300mm, de Tamron 18-270mm walkaround zoom (Model B008 ), exclusief voor APS-C formaat DSLR camera’s, hebben we al eens getest. In het persbericht van Transcontinenta worden verder nog de volgende punten genoemd van de 16-300 mm zoom:

Tamron16-300

 

 1. Enorm en verdere uitbreiding van het beeldbereik.
  Met een minimale brandpuntsafstand van 16mm groothoek tot een maximale brandpuntsafstand van 300mm, biedt dit nieuwe objectief een zoomfactor van ongeveer 18,8x. Reagerend op verzoeken van consumenten die onderwerpen willen fotograferen met een bredere beeldhoek dan bij conventionele high-power zoomobjectieven, is Tamron begonnen met de ontwikkeling van een uniek objectief met een minimale brandpuntsafstand van 16mm. Aan de telestand is de maximale brandpuntsafstand verhoogd tot een indrukwekkende 300mm.
 2. Superieure, betrouwbare beeldkwaliteit met een universeel objectief.
  De lensconstructie is voorzien van 16 elementen in 12 groepen. Dit omvat drie gegoten glazen asferische lenselementen, een hybride asferisch element , twee LD ( Low Dispersion ) elementen, een XR ( Extra brekingsindex ) glaselement en een element van UXR (Ultra -Extra Refractive Index) glas , met een grotere brekingsindex dan XR . Het volledige gebruik van gespecialiseerde glaselementen in het ontwerp draagt bij aan een grondige minimalisatie van optische aberraties. Daarnaast minimaliseert het gebruik van de nieuwste coatingtechnologie, voor het onderdrukken van reflecties op het oppervlak van de lenselementen, ongewenste flare en ghosting en zorgt voor scherpe, heldere en contrastrijke opnamen.
 3. Ultra-compacte bouw
  De nieuwste optische technologie is gebruikt om een uitgebreid zoombereik (vergeleken met de B008 ) te kunnen bieden op zowel groothoek- als telelens, zonder de noodzaak van een zeer groot objectief. Door gebruik van UXR glas (dat helpt om de grootte van de diameter frontlens te verminderen), een geoptimaliseerde lay-out van de glazen asferische elementen, een 5 groepen lenszoomsysteem voor een grotere flexibiliteit in design, ontstaat er bij dit nieuwe objectief een optimale samenhang tussen state-of-the-art optische ontwerp, verfijnd mechanisch ontwerp en hoge precisie objectiefproductietechnologie, waardoor een compact formaat, een ongekend zoombereik en een superieure beeldkwaliteit wordt bereikt.
 4. Minimale scherpstelafstand van 0,39 meter
  Het nieuwe objectief biedt een minimale scherpstelafstand van 0,39 m over het gehele zoombereik en haalt hierdoor een maximale vergrotingsmaatstaf van 1:2.9. Dit maakt het mogelijk om zeer dichtbij het onderwerp te komen en te genieten van stressvrije macrofotografie

De introductiedatum en prijs van de Tamron 16-300mm zijn nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat het geleverd zal worden in Canon, Nikon en Sony alpha vatting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in