Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2

0

Tamron heeft een nieuwe lichtsterke standaardzoom op de markt gebracht, de Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2. De voorgaande generatie was al erg goed, maar Tamron heeft kans gezien om toch weer wat te verbeteren, met name op het gebied van de coatings en de beeldstabilisatie.

 Tamron SP 24 70mm G2 a032 opticalconstruction en 20170522

Een 24-70mm f/2.8 zoom is een veelzijdig objectief dat bij veel fotografen bijna standaard op de camera zit. Dan is het fijn als zo’n objectief over het hele bereik hoge optische prestaties levert. Het vorige model 24-70mm van Tamron behoorde al tot de beste standaardzooms, maar de nieuwe zou, volgens Tamron, nog iets beter moeten zijn. De constructie bestaat uit 17 elementen in 12 groepen en er is gebruikt gemaakt van 2 XR elementen, 3 LD elementen en 3 glazen asferische en een hybride asferisch element. Tamron claimt dat ze speciaal voor dit objectief een geheel nieuwe testopstelling hebben ontwikkeld om de MTF-curves te kunnen meten. Het merk is dus niet over een nacht ijs gegaan.

Een puntje waar de oude 24-70mm iets minder scoorde, was contrastoverdracht bij tegenlicht. De nieuwe Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2 beschikt over een geavanceerde eBAND coating. Dit staat voor Extended Bandwith and Angelur Dependency. Dit is een doorontwikkeling van de nano-crystalcoatings. De nieuwe coating moet overstraling en contrastverlies bij tegenlicht tot een minimum beperken.

De Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2 is verder voorzien van extra rekenkracht in de vorm van een dubbele MPU die moet zorgen voor snellere en preciezere autofocus. Een aparte processor verzorgt de aansturing van de ingebouwde beeldstabilisatie, die bij Tamron VC (Vibration Control) heet. Volgens Tamron moet de stabilisatie tot vijf stops voordeel opleveren. Daarmee zou het een van de beste stabilisatiesystemen voor spiegelreflexcamera’s moeten zijn.

Voor fotografen die veel buitenshuis fotograferen is het prettig om te weten dat de Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2 is voorzien van een fluorinecoating. Hierdoor hechten stof, vet, vuil en vocht zich minder makkelijk aan de frontlens en is deze makkelijk schoon te maken. Het hele objectief is extra afgedicht en goed vocht- en stofbestendig. De zonnekap is voorzien van een nieuw klemsysteem waardoor het makkelijk te verwijderen is, maar minder snel onbedoeld losraakt.

De Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2 is ook te gebruiken met Tamrons nieuwe TAP-in Console. Via dit apparaat kan je het objectief verbinden met de computer voor het ophalen van nieuwe firmware. Ook voor het fijnafstellen van de autofocus is de TAP-in Console een handig hulpmiddel.

In de Benelux worden Tamron objectieven door importeur Transcontinenta geleverd met een verlengde garantie van maar liefst vijf jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen is het wel nodig om het objectief binnen twee maanden na aankoop te registreren. Kijk voor meer informatie over deze service op: www.5jaar-tamron.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in