Bespreking Tuinposter van De Fotofabriek

0
Tuinposter De Fotofabriek

Materiaal en afwerking van de Tuinposter

Het materiaal is dik maar voelt soepel aan. In het materiaal zit geen rek en de kleur is nagenoeg wit. In het oppervlak zit een net zichtbaar werkje geperst. De ringen zijn op een mooie manier in de hoeken geslagen.

Tuinposter De Fotofabriek

Gebruik software

Het downloaden van de benodigde software gaat heel snel en het gebruik is eenvoudig. Verwarrend is dat aangegeven wordt dat het bestand 72 dpi moet zijn. Gebruik je dat dan geeft het programma aan dat de kwaliteit van het bestand te laag is. Gebruik je echter een 300 dpi bestand dan krijg je die waarschuwing niet. Net zoals bij fotoboeken kan je hier teksten invoegen. Het valt niet altijd mee om het tekstkader goed te plaatsen.

screen tuinposter De Fotofabriek

Afdrukkwaliteit in kleur

Tuinposter Fotofabriek RGB def

De weergave van de kleuren is opvallend goed. Veel beter dan wat je met een consumentenprinter kan bereiken. Ook in vergelijking tot de kleurweergave van fotoboeken is de kleurweergave van deze tuinposter heel goed. Alle kleuren worden namelijk nagenoeg getrouw weergegeven. Alleen het oranje is net wat te sterk en het bruin iets te licht. Het zwart is diep en neutraal van kleur. De algehele scherpte-indruk is hoog.

Afdrukkwaliteit in zwart-wit

De meeste grijstinten worden koel weergegeven op middengrijs na. Die tint wordt juist warm weergegeven. Het zwart is diep maar ook heel donkergrijs wordt als zwart weergegeven. Schaduwpartijen kunnen dan dichtlopen.

Tuinposter Fotofabriek zwart wit

Prijsopbouw

 • 50 x 50 cm € 19,99
 • 80 x 80 cm € 29,99
 • 50 x 100 cm € 32,99
 • 100 x 100 cm € 39,99
 • 150 x 100 cm € 44,99

Prijzen exclusief verzendkosten

Beoordeling software en plaatsing tekst

 • Gebruik software 7/10
 • Gemak plaatsen tekst 7/10

Beoordeling poster

 • Weergave kleuren 8,5/10
 • Neutraliteit grijstrap 6/10
 • Maximale zwarting 8/10

Conclusie

De tuinposter van De Fotofabriek is de eerste tuinposter die we testen maar we zijn meteen onder de indruk. De software is gemakkelijk te bedienen en de afwerking van deze poster is goed. De weergave van nagenoeg alle kleuren is heel goed. De grijstrap wordt wat minder correct weergegeven. De maximale zwarting is opvallend hoog en de foto op de poster wordt scherp weergegeven. Deze goede eiegenschappen zorgen ervoor dat de poster van De Fotofabriek er als een echte foto uitziet. Ondanks de hoge kwaliteit is het prijsniveau van deze tuinposter opvallend laag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in