Test Yongnuo EF YN 50mm f/1.8 @ 5DsR

0
Yongnuo50mm1p8

De Yongnuo EF 50mm f/1.8 is een 50mm f/1.8 vast brandpunt lens mèt AF. Een standaard lens op een camera met een volformaat sensor met een hoge lichtsterkte, die de lens geschikt maakt om ook in het donker te fotograferen zonder flits. Of om te spelen met achtergrondonscherpte / bokeh. Wil je als starter of amateurfotograaf met een Canon full frame spiegelreflex camera je eerste lens met een vast brandpunt kopen, dan kan je je geen buil vallen aan de Yongnuo 50mm f/1.8. Voor minder dan 75 euro kom je in het bezit van een onsje camera-apparatuur met een verrassende beeldkwaliteit. Eerder testten we al de Yongnuo 50mm f/1.8 op een Canon met een APS-C sensor. Wat beeldkwaliteit betreft, zagen we geen verschillen met de Canon 50mm f/1.8 STM. Zou dat ook op een full frame camera het geval zijn? We namen de proef op de som met de Canon 5DsR: de zwaarst mogelijke test van dit moment.

Yongnuo, made in China

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
  
  
  

Voordelen

  • Hoge lichtsterkte
  • Verrassend goede beeldkwaliteit na een paar stop diafragmeren
  • Weegt slechts 120 gram
  • Ontzxettend goedkoop

Nadelen

  • Zonder correctie zichtbare lichtafval
  • Minder scherp bij volle opening
  • Lawaai bij AF
  • Geen metalen vatting
 

Te lang / Niet gelezen? Een 50mm f/1.8 voor een full frame Canon spiegelreflex camera voor minder dan 75 euro, die optisch gezien net zo goed is als de Canon 50mm f/1.8 STM.

Wat beeldkwaliteit betreft, zijn er geen echte verschillen te ontdekken tussen de Canon en de Yongnuo 50mm f/1.8 STM. Zelfs niet op een full frame camera met een 50 megapixel sensor. Voor wie alleen in jpg fotografeert, kan het een voordeel zijn om voor de Canon 50mm f/1.8 STM te kiezen, omdat Canon camera’s alleen voor lensfouten van Canon lenzen corrigeren. Fotografeer je in RAW, dan ontlopen de Canon en de goedkopere Yongnuo elkaar vrijwel niets. Zet, of je nu een Canon 6D of een Canon 5DsR bezit, het diafragma op f/8 en laat je verrassen door de beeldkwaliteit van de Yongnuo 50mm f/1.8. Voor het geld hoef je het niet te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in