Tip: Icelava witbalans filter

0

Spelen met de witbalans is misschien wel een onderbelicht onderwerp. De witbalans van de camera bepaalt in sterke mate de sfeer van de opname die je maakt. Alleen door de witbalans aan te passen, kan je de indruk wekken of een opname gemaakt is bij avondschemering of kaarslicht. Wie in RAW fotografeert, kan de witbalans achteraf aanpassen. Als je in RAW fotografeert is de kans op kwaliteitsverlies groot als je de witbalans achteraf aanpast. Maar de witbalans aanpassen op de camera gaat meestal gepaard met het indrukken van meerdere knoppen en je krijgt ook niet altijd door je zoeker te zien wat het effect is van de aanpassing die je doet.

ST OTG icelava cool LOW scr  

Nu is er de STC Icelava color fader, waarmee je analoog aan een polarisatiefilter de witbalans van je opname aanpast door aan het filetr te draaien. Je hoeft niets op je camera aan te passen en ook als je door de zoeker van een spiegelreflex camera kijkt, zie je meteen het effect van je aanpassing.

Witbalans instelbaar van ijskoud (2900K) tot lavawarm (6300K)

De Icelave color fader is een traploos kleurfilter van 2900 tot 6300Kelvin. Het werkt net als een variabel grijsfilter of een polarisatiefilter, alleen verandert nu juist de kleurtoon als je aan het filter draait. Voor iedereen die zijn opnames maakt in jpg en die de opname meteen goed wil doen, zonder achter nog beelden te bewerken, is dit een onverwachte uitbreiding van je creatieve palet. 

ST OTG icelava warm LOW scr

Icelava specificaties:

  • Filtermaten: 58mm, 67mm, 72mm, 77mm, 82mm
  • Materiaal: SCHOTT B270 optisch glas,Japans Nitto polarisatie film
  • Dikte: 1.6mm glas x 2,9.6mm ring (incl. schroefdraad)
  • Gewicht: 59.2gr (Ø: 82mm)
  • Transmissie: 25%
  • Reflectie: minder dan 0.6%
  • Spectrum: 400~700nm
  • Meervoudige coating: alle glasoppervlakken, totaal 36 layers

Icelava demonstratie opYoutube:

{youtube}G6fpaYP3NoI{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in