Kijktip: 5D mk4 vs GH4 vs A7r mk2

0

Zoek je een gebruiksvriendelijke fotocamera, waarmee je in 4K kan filmen, bekijk dan dit Youtube filmpje van Tony Northrop, waarin de Canon 5D mk4 wordt vergeleken met de Sony A7 r mk2 en de Panasonic GH4. Tony’s conclusie is dat de Panasonic GH4 zo veel meer mogelijkheden (focus peaking, V-logL) en gebruiksgemak (draaibaar scherm) biedt, dat als je in 4K wil filmen hij de Panasonic GH4 verkiest boven de Canon 5D mk4. Voor velen zal het een verrassing zijn hoe dicht de Panasonic in de buurt blijft van zijn twee modernere en duurdere concurrenten, als je de beeldkwaliteit bekijkt. Een ander punt is de warmteontwikkeling bij 4K opnames. Canon omzeilt het probleem op de Canon 5D MK4 door de bestnden in een primitieve codec op te slaan, die vijf keer zo veel schijfruimte in beslag neemt. Sony camera’s gebruiken wel een moderne codec en hebben soms moeite met de warmteontwikkeling bij 4K opnames. De Panasonic GH4 heeft geen last van warmteontwikkeling. Dat is best opmerkelijk, omdat de GH4 al een paar jaar op de markt is.

 

Voor liefhebbers van fotograferen door een zoeker is het een domper dat ze op een spiegelreflx camera geen zoeker meer hebben, als ze video opnames gaan maken. Bij zonnig weer is het ontbreken van een vrij draai- en kantelbaar beeldscherm dan een extra gemis. Bij de GH4 heb je voor video opnames zowel de beschikking over een vrij draai- en kantelbaar scherm als een bruikbare zoeker tijdens video opnames.

Let overigens op het verschil in scherptediepte en scherpte van de Sony, met full frame opnames, in vergelijking met de Canon en de Panasonic, die beiden een crop toepassen bij het filmen (wat overigens ook mogelijk is op de Sony camera).  

{youtube}RMcXq1cqo4A{/youtube}

Tony is niet de enige GH4 liefhebber

Toeval bestaat niet. Vandaag zak ik op 43rumors een video van Stronz van der Ploeg, waarin hij in 15 minuten uitlegt waarom de GH4 nog steeds zo’n bijzondere camera is. En volgens mij vergeet hij nog te vermelden dat je met een externe recorder 4K in 10 bits kan opnemen.

{youtube}66eXzJgKkm0{/youtube}

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in