Verwen jezelf: RAW ontwikkel service

0
BannerROS

In plaats van veel geld uit te geven aan de duurste foto-apparatuur, heb ik een voorkeur voor sub-toppers met een aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Aan de foto’s die ik het best gelukt vind, besteed ik bij het ontwikkelen en afdrukken extra aandacht. Daardoor wordt het verschil in kwaliteit van het eindresultaat klein ten opzichte van RAW opnames gemaakt met veel duurdere apparatuur. De afdrukken die bij ons aan de muur hangen, worden regelmatig aangezien voor foti’s gemaakt met een professionele midden-formaat camera of een professionele spiegelreflexcamera met een volformaat sensor. Terwijl ik meestal op stap ga met een camera met een kleinere sensor. Daar heb ik plezier in, maar soms heb ik de tijd niet voor de beeldbewerking. Dan wijk ik uit naar de RAW ontwikkelservice van EOSzine:

BannerROS

Voor wie is het?

De RAW Ontwikkel Service is bedoeld voor iedere fotograaf die een mooie RAW (of jpg) foto op zijn mooist op groot formaat in een fotoboek of aan de muur willen hebben. Of je nu beginner bent of pro, met de RAW Ontwikkel Service heb je voor je beste foto’s een ‘second photo opinion’ door een onafhankelijke RAW-specialist en ervaren beeldbewerker.  De RAW ontwikkel service is de finisihing touch voor opnames die al bijna perfect zijn; niet voor mislukte opnames die opgelapt moeten worden.

Ook als je zelf RAW bewerkt….

Ik eet graag in een restaurant. Niet omdat ik zelf niet kan koken, maar omdat ik me af en toe wil laten verrassen. Of omdat ik soms geen tijd of zin heb om zelf iets lekkers te maken.  Daarom maak ik af en toe gebruik van professionele diensten, zoals de RAW ontwikkel en afdruk service,  voor dingen die ik zelf ook zou kunnen .

Hoe werkt het?

 1. Je stuurt naar de  RAW Ontwikkel Service via WeTransfer ([email protected]) 1 tot 3 RAW- bestanden en geeft desgewenst per foto aan wat het karakter van de foto moet zijn. Denk daarbij vooral aan helderheid, contrast en verzadiging of dat je de foto bijvoorbeeld zwart-wit of monochroom wilt hebben (sepia, cyanotype).
 2. Eoszine ontwikkelt op basis daarvan de foto’s en stuurt het JPEG-resultaat per e-mail ter beoordeling, zodat je deze in Photoshop kunt vergelijken met je eigen versie (bij voorkeur op een gekalibreerd beeldscherm). Via mail of telefoon laat je weten of het naar wens is of dat je nog een kleine wijziging toegepast wilt zien.
 3. Is de digitale versie goedgekeurd, dan wordt een afdruk op fotopapier (19,5 x 13cm, met watermerk) gemaakt, die je ter beoordeling via de post ontvangt. Ben je niet tevreden, dan is het ‘no cure, no pay’ .
 4. Ben je akkoord, dan ontvang je na verwerking van de betaling:
  1. Originele RAW-bestand met XMP (= Photoshop Lightroom recept)
  2. Universeel bruikbaar DNG-bestand
  3. JPEG- en TIFF-bestand op maximaal formaat (8-bits, sRGB/AdobeRGB)
  4. Afdruk per foto (maximaal tot 60 x 40cm) op zijdeglans fotopapier (Luster)

Wat het kost?

 • Eén RAW-foto: 65 euro
 • Twee RAW-foto’s: 80 euro
 • Drie RAW-foto’s: 95 euro
 • Meer RAW-foto’s: op aanvraag

Net als voor restaurantbezoek geldt: dat is het geld dubbel en dwars waard, zo lang je er maar niet verslaafd aan raakt. Want dan gaat het in de papieren lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in