Wat is het nut van 4K?

0
4K
Bij de introductie van sommige nieuwe technologieën vraag je je wel eens af: “Zit de consument hier wel op te wachten?”. Ik kan mij voorstellen dat je dat ook denkt over Ultra-HD, ofwel: 4K. De meesten van ons hebben waarschijnlijk net een HD-ready TV vervangen door een full-HD TV (1920 x 1080 pixels; 2 megapixels). Met Full-HD heb je een mooi, scherp beeld. Ultra-HD (3840 x 2160; 8 megapixels) heeft 4 keer zo veel pixels als een full-HD beeld en is dus nog scherper. Zeker bij grote schermen ziet dat er mooier uit. Het is een verschil dat je daadwerkelijk ziet. Op termijn zal iedereen daarom overstappen op Ultra-HD, verwacht ik. Wil je later nog kunnen genieten van de video opnames die je nu maakt, dan is het verstandig om zo vroeg mogelijk over te stappen op een 4K video camera. En met zo vroeg mogelijk bedoel ik dat een 4K video camera zodanig geprijsd is, dat het voor jou een aantrekkelijk alternatief is voor full-HD video. 4K

Ik vind het frustrerend om een foto te maken waarvan ik weet, dat ik later teleurgesteld zal worden omdat die foto onvoldoende scherp is. Hetzelfde geldt volgens mij voor video. Als je weet dat je later teleurgesteld zal zijn in de scherpte van full-HD, omdat op dat moment de scherpere Ultra-HD de algemene standaard is, stap dan zo vroeg mogelijk over op 4K.
En als 4K het niet zou redden? Zelfs dan zijn er meerdere argumenten om toch een 4K video camera te kopen. Ik kwam een korte Engelstalige video van Panasonic tegen op YouTube, waarin de voordelen van 4K op een rijtje worden gezet. Daar zitten meerdere voordelen bij, waaruit blijkt dat 4K waardevol is, zelf als je zelf (nog) geen Ultra-HD TV hebt, zoals:

{youtube}ntArpkCSR1M{/youtube} 
  • De scherpte en kleuren van een 4K opname die is omgezet naar een full-HD opname zijn beter
  • Met 4K heb je de ruimte om een full-HD beelduitsnede te maken voor een mooiere compositie
  • Met 4K kan je 200% inzoomen en nog steeds een full-HD beeld overhouden

Bekijk de video voor de overige argumenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in