The Winter Balance – Panasonic GH5 in actie

0

De Panasonic GH5 belooft een van de meest spectaculaire hybride camera’s voor foto en video van dit jaar te worden. De camera heeft een 20 megapixel sensor, net als de GX8. Alleen is in de GH5 het antialias filter weggelaten, waardoor de scherpte op een nog hoger niveau moet liggen. De videospecificaties zijn ronduit indrukwekkend: 4K filmen in 60p, 4K 30p intern opnemen in 4:2:2 in 10 bit, geen limiet aan de opnametijd, met firmware upgrades (deze zomer) opnemen in All-Intra tot 400 Mbps.

Panasonic heeft de GH5 voorzien van een van de meest geavanceerde beeldstabilisatie systemen. De body beschikt over een ingebouwde vijfassige beeldstabilisatie die kan samenwerken met de optische beeldstabilisatie van de nieuwste Panasonic objectieven. Dit Dual-IS systeem lijkt op dat wat we kennen van Olympus en dat ook daar fantastische resultaten oplevert. Het systeem maakt video-opnames uit de hand mogelijk waar je tot voor kort nog een hulpmiddel als een GlideCam of een elektronisch gestabiliseerde gimbal voor nodig had.

The Winter Balance is een korte, adembenemende film over slacklinen die vrijwel geheel met de nieuwe GH5 is gemaakt zonder extra hulpmiddelen om de camera’s te stabiliseren. De film geeft een goed idee van de beeldkwaliteit en de uitstekende mogelijkheden van dubbele beeldstabilisatie van de GH5 met de nieuwste Panasonic objectieven:

{youtube}T81cdoYJyEw{/youtube}

Wie na het zien van deze film benieuwd is hoe er gewerkt is met de nieuwe GH5 kan nog deze film bekijken met behind-the-scene opnames:

{youtube}XfI8RZjNR5E{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in